Головна Новини Здоров'я народна медицина Головний санітарний лікар розповів, чи будуть щеплювати українців третьою дозою вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний санітарний лікар розповів, чи будуть щеплювати українців третьою дозою вакцини

За словами Кузіна, наразі точно невідомо про потенційний ефект від третьої дози

9 вересня 2021, 23:00
Поділіться публікацією:

В світі збільшується кількість країн, де дозволяють щеплювати людей третьою дозою вакцини від коронавірусної інфекції. Відтак головний санітарний лікар відповів на це запитання в ефірі ток-шоу "Право на владу". 

Головний санітарний лікар розповів, чи будуть щеплювати українців третьою дозою вакцини

В Україні триває вакцинація (фото з відкритих джерел)

Посадовець зазначив, що поки в країні цей варіант не розглядають. За його словами,  на відповідному етапі вони отримали чимало інформації з різних джерел, зокрема, щодо потенційного ефекту від третьої дози вакцини. Відтак, ця тема знаходиться на рівні попередніх публікацій, які не доводять, що третя доза має потенційний ефект.  За словами Ігоря Кузіна, буферна доза рекомендується для імунокомпрометованих пацієнтів. Він пояснив, що це люди, які мають онкологічні або інші важкі соматичні захворювання.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що головний санлікар країни розповів, навіщо видаватимуть зелений і жовтий внутрішні COVID-сертифікати. В Україні буде діяти зелений внутрішній сертифікат про повну вакцинацію проти COVID-19 і жовтий сертифікат про отримання першої дози вакцини. Зелений буде активний рік з моменту отримання другої дози вакцинації проти коронавірусу. Жовтим можна буде користуватися до завершення імунізації. Внутрішній сертифікат поки що активний 6 місяців. Після закінчення його строку дії від нього потрібно буде відмовитися і активізувати новий теж на 6 місяців. У підсумку, як внутрішній, так і міжнародний сертифікат буде дійсний рік з моменту завершення курсу вакцинації.Ігор Кузін зазначив, що урядом зараз напрацьовується механізм, як стимулювати людей активніше робити цю процедуру. Громадян, які були щеплені і мають такі сертифікати, не будуть обмежувати в діях під час карантину, вони будуть жити повсякденним життям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини