Головна Новини Здоров'я народна медицина Дієтологи назвали оптимальний вечірній перекус: топ продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи назвали оптимальний вечірній перекус: топ продуктів

Якщо вірити фахівцям, то немає нічого поганого в тому, що ми дозволяємо собі перекусювати після 6 вечора. Головне, щоб між останнім прийомом їжі та відходом до сну пройшло хоча б три години.

29 грудня 2022, 00:25
Поділіться публікацією:

Існує безліч продуктів, які можна їсти у вечірній час без шкоди для фігури, головне – ставитися до цього розумно. Ви повинні засвоїти раз і на завжди: голодування нічим не краще за переїдання.

Дієтологи назвали оптимальний вечірній перекус: топ продуктів

Вечірній перекус може бути корисним/ Фото з відкритих джерел

Саме тому дієтологи і не виступають категорично проти вечірніх перекусів, які теж можуть бути корисними.

Варто розуміти, що у вечірній та нічний час в організмі справді посилюється дія гормону греліну – речовини, яка підвищує апетит. Однак нашому організму вже не потрібна велика кількість енергії і тому ідеально вгамує вечірній голод правильний перекус.

Так, необхідно віддавати перевагу нежирним білковим продуктам і продуктам, багатим на клітковину. Ідеальний варіант – кисломолочний сир із фруктами чи ягодами, нежирний кефір чи знежирений натуральний йогурт. Також можна з'їсти ягоди або фрукти з невисокою кислотністю або овочевий салат з оливковою олією.

Крім цього дієтологи назвали ТОП-10 продуктів, які сміливо можна їсти у вечірній час і не переживати за фігуру. Отже, для вечірнього перекусу ви сміливо можете взяти відварену кукурудзу, яблука, селеру, буряк, цитрусові, варені печериці, кисломолочний сир, кефір, білу рибу та ківі.

І пам'ятайте головне правило: не переїдати на ніч та їсти за три години до сну.

Раніше "Коментарі" писали: Несподівано: заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі. У міжсезоння заморожені овочі та фрукти можуть стати відмінним джерелом вітамінів і макроелементів для нашого організму.

Читайте також: Вчені виявили в пиві тисячі унікальних речовин: про що йдеться. Пиво — це слабоалкогольний напій, що отримується спиртовим бродінням солодового сусла за допомогою пивних дріжджів, зазвичай з додаванням хмелю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини