Головна Новини Здоров'я народна медицина Чудодійні банки: чи допомагають вони вилікувати хвороби та покращити самопочуття
commentss НОВИНИ Всі новини

Чудодійні банки: чи допомагають вони вилікувати хвороби та покращити самопочуття

Чи правда банки на спину допомагають при хворобах та покращують самопочуття

сьогодні, 18:08
Поділіться публікацією:

Банки на спину, або вакуумна терапія, є одним з найстаріших методів лікування, який використовувався ще в стародавньому Китаї. Сьогодні цей метод знову набирає популярності. Однак чи дійсно він ефективний при лікуванні хвороб і покращенні самопочуття, розповідає портал “Коментарі”.

Чудодійні банки: чи допомагають вони вилікувати хвороби та покращити самопочуття

Ілюстративне фото

Банки створюють вакуум, який втягуючи шкіру, стимулює кровообіг і лімфоток. Це, своєю чергою, сприяє покращенню обміну речовин, зняттю м'язових спазмів і зменшенню запальних процесів. Вважається, що вакуумна терапія може допомогти при респіраторних захворюваннях, м'язових болях, невралгіях і навіть при безсонні.

Користь застосування банок на спину.

Покращення кровообігу. Вакуум, створений банками, посилює приплив крові до обробленої ділянки, що сприяє кращому живленню тканин і швидшому виведенню токсинів.

Зменшення болю. Банки можуть допомогти зменшити м'язові болі та спазми, що робить їх корисними при лікуванні болю в спині, шиї та інших частинах тіла.

Зміцнення імунітету. Вважається, що вакуумна терапія стимулює імунну систему, допомагаючи організму ефективніше боротися з інфекціями.

Релаксація.  Процедура може мати розслаблюючий ефект, зменшуючи стрес і покращуючи загальне самопочуття.

Попри потенційні переваги, вакуумна терапія має свої ризики та протипоказання. 

Наприклад, банки можуть залишати синці та гематоми на шкірі, що може бути небезпечно для людей з поганим згортанням крові або підвищеним артеріальним тиском. Також не рекомендується використовувати банки при високій температурі, шкірних захворюваннях, вагітності та онкологічних захворюваннях.

Важливо консультуватися з лікарем перед початком вакуумної терапії, щоб уникнути можливих ускладнень і шкоди для здоров'я.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чому варто щодня пити гарячу воду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини