Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Збережемо вашу посмішку здоровою: профілактика та лікування запалення ясен і слизової порожнини рота
commentss НОВИНИ Всі новини

Збережемо вашу посмішку здоровою: профілактика та лікування запалення ясен і слизової порожнини рота

Однією з найбільш поширених стоматологічних проблем є запалення ясен. Від цього страждають мільйони людей у всьому світі. Профілактика має велике значення для підтримки здоров'я ротової порожнини.

30 березня 2023, 16:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Запалення ясен — поширена стоматологічна проблема, від якої страждають мільйони людей у всьому світі. Накопичення зубного нальоту та бактерій уздовж лінії ясен призводить до почервоніння, набряку та кровоточивості ясен. Якщо запалення не лікувати, воно може прогресувати до більш серйозних захворювань, таких як гінгівіт і пародонтит. Профілактика цих захворювань має велике значення для підтримки здоров'я ротової порожнини, тому що наслідки можуть викликати біль, дискомфорт і навіть втрату зубів.

Збережемо вашу посмішку здоровою: профілактика та лікування запалення ясен і слизової порожнини рота

Засоби профілактики ясен і слизової порожнини рота. Фото з відкритих джерел

Гінгівіт — це запалення ясен, яке часто супроводжується кровоточивістю та набряком. Виникає через погані гігієнічні звички, наприклад, недостатню чистку зубів або вживання тютюну. Лікування гінгівіту полягає в усуненні причини запалення та його зменшенні.

Пародонтит — це запалення тканин, що оточують зуб, включаючи кісткову тканину. Може спричинити втрату зуба, тому важливо вчасно почати лікування. Для цього застосовують професійне чищення зубів, приймання ліків та хірургічні втручання, якщо захворювання дуже серйозне. Для профілактики важливо дотримуватися гігієни порожнини рота та регулярно відвідувати стоматолога.

Фармацевтична компанія "Здоров’я" виготовляє лікарські препарати усіх фармако-терапевтичних груп, серед яких є і засоби для застосування у стоматології.

СТОМАТО-ГЕЛЬ ЗДОРОВ’Я - протимікробний комбінований препарат для комплексного лікування і профілактики деяких інфекційно-запальних захворювань порожнини рота. До складу входять метронідазол, що чинить протипротозойну та антибактеріальну дію, та  хлоргексидин — антисептик бактерицидної дії. Препарат використовується для лікування інфекційно-запальних захворювань пародонту та слизової оболонки ротової порожнини, а також для профілактики загострень хронічного гінгівіту та пародонтиту. Дорослим при запаленні ясен (гінгівіт) потрібно наносити препарат на ясна 2 рази на добу протягом 10 днів.

Ще один комбінований препарат широкого спектру дії КАМІДЕНТ-ЗДОРОВ’Я має болезаспокійливі, протизапальні та антибактеріальні властивості. До складу входять три діючи сполуки: лідокаїн, що є сильним місцевоанестезуючим засобом; настойка квіток ромашки проявляє протизапальну, антисептичну і ранозагоювальну дію; тимол має протимікробні та чітко виражені протигрибкові властивості. Препарат призначають для лікування легких форм уражень ясен і слизової оболонки порожнини рота, подразнень внаслідок використання зубного протезу. Препарат можна застосовувати дітям віком від 3 місяців при прорізуванні молочних зубів.

Турбота про здоров'я ротової порожнини є запорукою уникнення запалення ясен і слизової оболонки порожнини рота. Чищення зубів щіткою і зубною ниткою, використання ополіскувача для рота, дотримання здорової дієти, відмова від паління і регулярні візити до стоматолога допоможуть зберегти ваше здоров’я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини