Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування ВООЗ зробила заяву щодо Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ зробила заяву щодо Covid-19

Надзвичайну світову ситуацію, викликану пандемією ковіда, завершено, заявили у ВООЗ

5 травня 2023, 18:09
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про закінчення глобальної надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров'я у зв'язку з пандемією Covid-19. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву ВООЗ.

ВООЗ зробила заяву щодо Covid-19

Ковід вщухає

За словами експертів, це важливий крок до визнання повного закінчення пандемії коронавірусу, повідомляє Бі-бі-сі. Рівно три роки тому, навесні 2020-го, поширення захворювання досягло рівня, який змусив ВООЗ запровадити надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я у всьому світі.

"Вчора Комітет з надзвичайних ситуацій зібрався вп'ятнадцяте і рекомендував мені оголосити про закінчення надзвичайної ситуації в галузі суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення. Я дотримуюся цієї поради", — сказав у п'ятницю голова ВООЗ Тедрос Гебрейєсус.

Люди у різних країнах досі вмирають від коронавірусу, але статистика смертності значно скоротилася. На піку захворюваності у січні 2021 року вона становила понад 100 тисяч осіб на тиждень по всьому світу, у квітні цього року показники – близько 3500 осіб на тиждень. Загалом пандемія забрала життя щонайменше 20 мільйонів людей.

Серед найбільш постраждалих країн – Індія, США, Франція, країни Латинської Америки.

Тим часом, окупанти оголосили про "вивезення" населення Запорізької області.

У Берліні заборонили російські та українські прапори.

А Польща не має наміру розривати дипломатичні відносини з РФ. На думку представника Міністерства закордонних справ Лукаша Ясіна, збереження певного рівня комунікації між Москвою та Варшавою необхідне для захисту інтересів громадян Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини