Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування В Україну прийшла мутація коронавірусу: у яких областях виявлено хворобу та хто в зоні ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну прийшла мутація коронавірусу: у яких областях виявлено хворобу та хто в зоні ризику

Медики виявили субваріант штаму коронавірусу "Омікрон"

23 січня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

В Україні станом на січень 2024 року зареєстровано 9 випадків нового субваріанту штаму коронавірусу "Дженні". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я. Там нагадали, що вперше цей субваріант виявили у США у вересні 2023 року, після – в інших країнах світу, зокрема Індії, Китаї, Великій Британії.

В Україну прийшла мутація коронавірусу: у яких областях виявлено хворобу та хто в зоні ризику

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

ВООЗ класифікувала його як "цікавий" субваріант через "його швидке поширення". За даними Центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC) станом на 5 січня 2024 року на JN. 1 довелося приблизно 62% всіх варіантів циркулюючих SARS-CoV-2.

"У січні у п'яти областях виявили дев'ять випадків субваріанта коронавірусу JN.1 "Дженні", які підтвердили у Національній референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України. Три випадки на Сумщині, по два — у Волинській та Черкаській областях та по одному — у Рівненській та Запорізької областях. Вірус SARS-CoV — 2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді — тобто швидше вражає ослаблений імунітет, тому захворіти можуть навіть раніше вакциновані”, — кажуть у МОЗ.

Водночас, заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін акцентує, що набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. "Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам із групи ризику тяжкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися із сімейним лікарем та зробити щеплення", — зазначив він.

За словами Кузіна, серед хворих в Україні лише одна з дев'яти осіб мала два щеплення проти COVID-19. За клінічними симптомами медики зафіксували середню або легку течію захворювання, лише одна людина була госпіталізована до лікарні. Вік пацієнтів 27-73 роки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — людству загрожує "Хвороба Х", яка в 20 разів може бути смертоноснішою за COVID.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини