Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування В США схвалено першу назальну вакцину проти грипу: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В США схвалено першу назальну вакцину проти грипу: деталі

Назальну вакцину проти грипу можна вводити самостійно

сьогодні, 13:15
Поділіться публікацією:

Медицина в США зробила черговий крок вперед. Тепер для того, щоб убезпечити себе від захворювання на найбільш поширені типи грипу – А і В можна використовувати назальну вакцину. Засіб можна вводити самостійно вдома без допомоги чи нагляду медичного працівника. Йдеться про засіб під назвою FluMist виробництва компанії AstraZeneca, який 20 вересня отримав схвалення Управління з продовольства та медикаментів США (U.S. Food and Drug Administration, FDA). Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Reuters.

В США схвалено першу назальну вакцину проти грипу: деталі

Вакцина від грипу. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що FluMist – перша вакцина проти грипу підтипів А і В, яку люди віком від 2 до 49 років зможуть використовувати без допомоги медичного працівника шляхом безпечного розпилення в ніс.

Натомість виробники зауважують, що самостійно вводити препарат можуть лише люди, які досягли віку 18 років. Дітям, аби отримати захист від вірусу, вакцину мають ввести дорослі.

"Схвалення першої (назальної – ред.) вакцини проти грипу для самостійного введення або введення опікуном надає новий варіант для отримання безпечної та ефективної сезонної вакцини проти грипу, потенційно з більшою зручністю, гнучкістю та доступністю", – сказав доктор медичних наук, директор Центру оцінки та дослідження біологічних препаратів FDA Пітер Маркс.

В AstraZeneca вже пояснили, що вакцина FluMist містить у своєму складі ослаблену форма живих штамів вірусу грипу, яка призначена для розпилення в ніс. В компанії також запевнили, що всі дослідження показали, що вакцину назально без будь-якої шкоди для здоров’я можуть ввести абсолютно всі дорослі люди.  

В Управлінні з продовольства та медикаментів США попередили, що найпоширенішою побічною дією вакцини є лихоманка, яка супроводжується підвищенням температури тіла до понад +37,8 °C. Також серед можливих реакцій виділяють закладеність носа, нежить і біль у горлі.

Поки що придбати вакцину FluMist в аптеці без рецепту від лікаря будет неможливо. Препарат може вводити фахівець у медичному закладі, аптеці або рецепієнт самостійно.

Читайте також на порталі "Коментарі" - щеплення від грипу: хто несе відповідальність за якість вакцини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини