Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування В одній з областей спалах небезпечної інфекції
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з областей спалах небезпечної інфекції

У Вінницький області зафіксоване масове захворювання на гепатит

31 жовтня 2023, 20:00
Поділіться публікацією:

Причинами спалаху гепатиту А у Вінниці можуть бути харчові продукти або питна вода. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

В одній з областей спалах небезпечної інфекції

Вірус гепатита

Наразі у лікарнях області залишаються 144 пацієнти, 32 дорослих та 10 дітей вже виписали. Цей спалах визначено посадовцями як "надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня". Тому у регіоні тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках, додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування та іншими епідемічно небезпечними сферами.

Наразі лікарі-епідеміологи обстежують ринки та підприємства з виготовлення "молочки", обʼєкти централізованого водопостачання та підприємства, які забезпечують продаж питної води та її розвезення містом.

Окрім цього, в області триває вакцинація медикі, задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А. Мобільні бригади почали щеплення близького оточення пацієнтів з підтвердженим діагнозом, зокрема сімей які проживають спільно або близьких, з ким контактували напередодні захворювання. Також для вакцинації дітей доставлено 1 100 доз вакцини для профілактики вірусного гепатиту А (ВГА) та формування резерву, вакцинації в закритих колективах.

Гепатит – це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження. Головними причинами розвитку хвороби є віруси гепатиту, а також деякі інфекційні захворювання, токсичні речовини (алкоголь, наркотичні препарати), медикаменти, аутоімунні захворювання. 

Деякі люди і тварини з гепатитом не мають симптомів, тоді як у інших з'являється жовте забарвлення шкіри та білків очей (жовтяниця), поганий апетит, блювота, втома, біль у животі та діарея. Хронічний гепатит може прогресувати до рубцювання печінки (цирозу), печінкової недостатності та раку печінки. Найчастіше гепатит спричинюють віруси гепатитів A, B, C, D і E. 

У всьому світі в 2015 році гепатитом А були заражені близько 114 мільйонів людей, хронічним гепатитом B — близько 343 мільйонів людей, а хронічним гепатитом C — близько 142 мільйонів.

Тим часом, у секторі Газа зруйновано табір біженців: є жертви.

Виступ Блінкена в Сенаті США зірвали пропалестинські протестувальники.

А експерти розповіли, про що говорять заяви Путіна про погром у Махачкалі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини