Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування У трьох українських областях людей обстежуватимуть на холеру, - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

У трьох українських областях людей обстежуватимуть на холеру, - МОЗ

У регіонах, що постраждали через підрив Каховскої ГЕС відкрили спеціальні хаби, на базі яких робитимуть швидкі тести на холеру

15 червня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає портал "Коментарі".

У трьох українських областях людей обстежуватимуть на холеру, - МОЗ

В Україні людей перевірятимуть на холеру. Фото з відкритих джерел

Такі локації розгорнули у Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях. Визначені лікарні забезпечені необхідними препаратами для лікування цієї недуги, у їх числі набори для діагностики та медикаменти. У хабах прийматимуть пацієнтів, хворих на кишкові й інші інфекційні недуги.

Окрім того, уряд схвалив постанову, яка удвічі збільшує вартість пакета "Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях" для окремих лікарень регіонів, постраждалих, внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС.

"Кожен пацієнт з тяжким перебігом гострої кишкової інфекції або розладом шлунково-кишкового тракту додатково обстежується на виявлення збудника холери. Наразі лікарні на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині готові до прийому людей з інфекційними захворюваннями", — зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, наразі епідеміологічна ситуація прогнозована та керована. Зауважимо, за даними МОЗ станом на 14 червня, в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру.

"Станом на зараз в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру. Результати досліджень зразків, взятих як з об’єктів навколишнього середовища, так і від пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції — негативні", — зазначили у МОЗ", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Як відновлюватимуть ґрунти, після катастрофи на Каховській ГЕС, — експерти Лише після ліквідації наслідків повені, досліджень чорноземів та їх розмінування, аграрії отримають інструкції щодо їх використання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини