Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування У трьох областях ввели карантин: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У трьох областях ввели карантин: що сталося

Заборонено вивіз та ввіз тварин у межі населених пунктів

13 вересня 2024, 16:27
Поділіться публікацією:

На Київщині, Чернігівщині та Дніпропетровщині введено карантинні обмеження через захворювання сказом тварин.

У трьох областях ввели карантин: що сталося

Іллюстративне фото

Так, на території селища Томаківка Нікопольського району Дніпропетровщини виявлений випадок захворювання лисиці на сказ, що підтверджується результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу взятого у тварини.

У зв’язку з цим 13 вересня 2024 року проведено засідання комісії місцевої державної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Томаківської селищної ради.

Для недопущення поширення захворювання комісією вирішено оголосити неблагополучний осередок зі сказу та ввести карантинні обмеження на вулицях Садова, Травнева, Ламана, Мокра, провул. Горний в селищі Томаківка. 

У зв’язку з цим буде проводиться вакцинація проти сказу домашніх м’ясоїдних тварин.

Заборонено виводити собак, вивозити собак, котів і диких тварин за межі населеного пункту.

10 вересня у с. Лошакова Гута Деснянської громади Чернігівського району повідомили про сказ, виявлений у єнотовидного собаки.

Протиепізоотична комісія оголосила неблагополучним пунктом щодо сказу с. Лошакова Гута Деснянської громади та визначила загрозливу зону в радіусі 15 км з населеними пунктами: с. Лутава, с. Десна, с. Бір, с. Косачів, с. Отрохи, с. Рудня, с. Короп’є, с. Карпилівка, с. Виповзів та угіддями мисливських господарства ТОВ СМРП "Деснянське" і ТОВ СМРП "Тужар".

Також комісія затвердила план комплексних заходів з ліквідації та профілактики сказу в с. Лошакова Гута та на загрозливій зоні.

Також за результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві від 7 вересня на території зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення біля колишнього населеного пункту Буда-Варовичі підтверджено діагноз на сказ у вовка.

Територію колишнього населеного пункту Буда-Варовичі з прилеглими до нього польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км оголошено неблагополучними щодо сказу та введено карантинні обмеження.

Територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника віднесено до загрозливої зони.

Наразі розроблено план заходів щодо ліквідації осередку сказу біля Буда-Варовичі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини