Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування У МОЗ заявили: кількість курців в Україні знизилася на 36% за останні декілька років
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ заявили: кількість курців в Україні знизилася на 36% за останні декілька років

За даними Державної служби статистики, українців, охочих скурити цигарку - стає дедалі менше

5 квітня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Українці стали курити менше. Проте, все більше молоді переходить на електронні цигарки. Про це, заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, посилаючись на дані Державної служби статистики, пишуть "Коментарі".

У МОЗ заявили: кількість курців в Україні знизилася на 36% за останні декілька років

Більшість молоді переходить на електронні цигарки

"З 2008 по 2020 рік в Україні кількість курців знизилася на 36% відсотків. Але багато дітей та підлітків перейшли на електронні цигарки", — зазначає Кузін.

За словами головного санітарного лікаря України, показник споживання електронних сигарет дітьми та підлітками – на сьогодні, досить високий. Він становить  18,2%.

“За прогнозами ВООЗ, до 2025 року ми мали б досягти зниження поширеності вживання тютюну ще на 25,9 %, але розуміємо, що через повномасштабну війну, скоріш за все, цього показника не досягнемо”, — резюмував лікар.

У МОЗ зазначають, що незабаром відповідні органи на законному рівні матимуть вагомі важелі впливу, котрі посилять контроль за обігом тютюнових виробів.

Адже, поки що, якщо говорити про рекламу вейпів – вона досі не врегульована. Попри те, що з липня поточного року норма закону заборонить рекламу е-сигарет.

Залишається і відверта демонстрація цигарок у точках продажу. Хоча, як пояснюють у Міністерстві охорони здоров'я — з 2012 року в Україні заборонено більшість форм реклами тютюнових виробів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, в Україні змінилися ціни на цигарки: скільки доведеться платити курцям.
Читайте також на сайті "Коментарі", контрабанда сигарет в Україні: експерт розповів про складнощі розв'язання проблеми Експерт зазначив, що в Україні — величезний ринок контрафакту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини