Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Соціальна дистанція і маски для дітей: американський інфекціоніст зізнався, що «вигадав» правила боротьби з ковідом
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальна дистанція і маски для дітей: американський інфекціоніст зізнався, що «вигадав» правила боротьби з ковідом

Республіканці опублікували повну стенограму інтерв'ю з доктором Ентоні Фаучі, який запровадив правила боротьби з ковідом. Але вже тепер дослідження доводять, що це не змогло зупинити поширення хвороби

12 червня 2024, 14:11
Поділіться публікацією:

 Резонансні свідчення доктора Ентоні Фаучі свідчать про те, що він вигадав правило соціальної дистанції у шість футів та інші заходи, щоб "захистити" американців від ковіду. Республіканці опублікували повну стенограму інтерв'ю з Фаучі, яке вони взяли в січні, за кілька днів до його довгоочікуваних публічних свідчень, що відбулися нещодавно. Про це пише dailymail

 Соціальна дистанція і маски для дітей: американський інфекціоніст зізнався, що «вигадав» правила боротьби з ковідом

Доктор Ентоні Фаучі (фото з відкритих джерел)

Вони планують допитати його про запроваджені ним обмеження щодо ковіду, які, за його визнанням, не надто допомогли "сповільнити поширення" вірусу. 

Втрата дітьми здатності до навчання та соціальні негаразди добре задокументовані, а в одному з досліджень Національного інституту охорони здоров'я (NIH) вплив використання масок на грамотність та навчання учнів названо "дуже негативним".

А наслідки соціального дистанціювання викликали "депресію, загальну тривогу, гострий стрес і нав'язливі думки", як показало ще одне дослідження NIH. 

Виступаючи перед адвокатами від імені Спеціального підкомітету Палати представників з питань пандемії коронавірусу на початку цього року, Фаучі сказав республіканцям, що правило соціальної дистанції в шість футів "нібито щойно з'явилося" і що він не пам'ятає, як воно з'явилося. 

"Ви знаєте, я не пам'ятаю. Воно просто з'явилося", — сказав він, згідно зі стенограмою комітету, коли його запитали, як з'явилося це правило. 

Він додав, що "не знав про дослідження", які б підтримували соціальне дистанціювання, визнавши, що такі дослідження "було б дуже складно" провести. 

Окрім того, що він не пам'ятає жодних доказів на підтримку соціального дистанціювання, Фаучі також сказав адвокату комітету, що він не пам'ятає, щоб читав щось, що підтверджувало б, що маскування дітей може запобігти поширенню COVID.

"Чи пригадуєте ви, що переглядали якісь дослідження або дані, що підтримують носіння масок для дітей?" — запитали його. 

"Можливо", — відповів він, а потім додав: "Але я не пам'ятаю, щоб я це робив". 

 Соціальна дистанція і маски для дітей: американський інфекціоніст зізнався, що «вигадав» правила боротьби з ковідом  - фото 2

Під час пандемії також засвідчив, що він не стежив за жодними дослідженнями постфактум щодо впливу примусового носіння масок дітям, яких було проведено чимало.  


 Соціальна дистанція і маски для дітей: американський інфекціоніст зізнався, що «вигадав» правила боротьби з ковідом  - фото 3

А його відповідь була іронічним каламбуром у стилі COVID: "Я все ще думаю, що це висить у повітрі", — сказав Фаучі про те, чи є носіння масок для дітей надійним способом запобігання передачі вірусу.

Крім того, колишній директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NIAID) сказав адвокату, що він вважає, що теорія лабораторного витоку — ідея про те, що COVID почався в Уханьському інституті вірусології (WIV) в Китаї — є реальною "можливістю". 

"Я думаю, що люди зробили з цього аспекти змови", — сказав він, додавши, що "це може бути витік в лабораторії". 

"Тому я думаю, що сама по собі вона не є теорією змови, але деякі люди роблять з цього щось божевільне".

  Він визнав, що COVID міг виникнути у WIV через чотири роки після того, як підтримав публікацію статті, яка піддала сумніву теорію витоку в лабораторії, під назвою "Проксимальне походження". 

У публікації йдеться, що комітет з коронавірусу присвятив місяці з'ясуванню походження вірусу, який перевернув так багато життів і призвів до смерті 6 мільйонів людей у всьому світі. 

Нещодавно вони виявили, що колишній головний помічник Фаучі, доктор Девід Моренс, регулярно працював зі своєю особистою електронною поштою і видаляв файли, щоб обійти закони про прозорість уряду, передбачені Законом про свободу інформації (FOIA). 

 Комітет, безсумнівно, намагатиметься з'ясувати "таємний канал" зв'язку між Фаучі та Моренсом під час слухань 3 червня., пишуть автори статті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як виявити в себе постковідний синдром й на які симптоми слід звернути увагу

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини