Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Мама трьох дітей змогла жити завдяки трансплантації серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Мама трьох дітей змогла жити завдяки трансплантації серця

Жінка почала себе гірше почувати після третіх пологів

сьогодні, 11:38
Поділіться публікацією:

Лікарі успішно провели трансплантацію серця багатодітній мамі. Жінка уже повернулася додому до чоловіка і трьох синів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію МОЗ.

Мама трьох дітей змогла жити завдяки трансплантації серця

Людмила з родиною. Фото: МОЗ

Пані Людмила мешкає на Київщини, їй 41 рік. Після останніх пологів у жінки почалися проблеми з серцем. Лікарі діагностували в неї післяпологову кардіоміопатію – доволі рідкісний тип серцевої недостатності, при якому послаблюється серцевий м’яз. Це призводить до збільшення розмірів серця і порушення його здатності перекачувати кров.

Спочатку стан Людмили намагалися стабілізувати за допомогою медикаментозної терапії. Але таке ураження серця незворотне, стан жінки погіршувався: лікарі визнали, що для порятунку потрібна трансплантація.  Консиліум медиків визначив перший статус екстреності — тобто, для жінки трансплантація стала життєво визначальною. Таким пацієнтам Єдина державна інформаційна система трансплантації  (ЄДІСТ) надає  перевагу при розподілі органів. Звісно, за умови збігу по імуносумісності.

Доноркою для Людмили стала 50-річна киянка, в якої стався геморагічний інсульт. Лікарі Київської клінічної лікарні №4 боролися за її життя, але врятувати жінку не вдалося. Родичі прийняли рішення подарувати комусь шанс на порятунок.

Трансплантацію Людмилі провели у ніч на 7 серпня в Інституті серця МОЗ. Оскільки стан її перед операцією був тяжкий – жінка перебувала на апараті ЕКМО – їй був потрібен тривалий час на реабілітацію. Поруч з Людмилою весь час був чоловік Олександр, а три сини чекали на батьків вдома під опікою бабусі й дідуся. Та нарешті вся сім’я знову разом.

Мама трьох дітей змогла жити завдяки трансплантації серця - фото 2
Мама трьох дітей змогла жити завдяки трансплантації серця - фото 3
Мама трьох дітей змогла жити завдяки трансплантації серця - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини