Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Коронавірус набирає обертів: де українці заражаються найчастіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус набирає обертів: де українці заражаються найчастіше

Лікар пояснила, у чому полягає ризик зараження коронавірусом

18 січня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

В Україні зростає кількість випадків захворювання на коронавірус. Досить часто люди заражаються у лікарнях. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповіла завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О. Богомольця Ольга Голубовська.

Коронавірус набирає обертів: де українці заражаються найчастіше

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

"Зараз ми госпіталізуємо людей з інших стаціонарів, де вони лікувалися від інших патологій — інфаркту міокарда, інсульту. Саме там вони заразилися, тобто відбулося внутрішньолікарняне інфікування", — пояснила ситуацію лікарка.

І таких випадків, наголосила Голубовська, дуже багато.

"У цих людей на тлі супутньої патології може розвиватися дуже тяжка форма коронавірусу, що може призвести до смерті через дихальну недостатність", — пояснила фахівець.

Вона додала, що важкі форми COVID-19 розвиваються і у людей, які вчасно не отримали необхідної терапії, або пізно звернулися за допомогою до фахівців. При цьому, наголосила інфекціоніст, панікувати не варто, але головне — вчасно звертатися до лікаря.

"Своєчасне лікування вирішує найголовніше питання — щоб людина вижила. Друге питання — щоб вона вижила без наслідків. COVID-19 має наслідки, тобто постковідний синдром. Тому важливо якомога швидше почати терапію", — підсумувала Голубовська.

Читайте також на порталі "Коментарі" — людству загрожує "Хвороба Х", яка в 20 разів може бути смертоноснішою за COVID. Варто зазначити, "Хвороба Х" є гіпотетичною загрозою. Це назва, яка використовується серед вчених для заохочення розробки контрзаходів, у тому числі вакцин і тестів, які можуть бути застосовані у разі майбутнього спалаху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини