Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Зима близько: які продукти потрібно їсти, щоб швидше зігрітися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима близько: які продукти потрібно їсти, щоб швидше зігрітися

Ці продукти допомагають швидко зігрітися

15 вересня 2022, 09:05
Поділіться публікацією:

Осінь цього року прийшла рівно за календарем і вересень уже не порадував звичною теплою погодою. Тому багато наших співвітчизників уже зараз замислюються про те, як зігрітися, особливо, коли з кожним днем холоди все відчутніші. Легше вдасться перенести холод, якщо тепло буде не тільки зовні, а й усередині. Цього можна досягти, якщо є продукти, що зігрівають. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Styler".

Зима близько: які продукти потрібно їсти, щоб швидше зігрітися

Їжа. Фото: з відкритих джерел

Найнадійнішим способом для швидкого зігрівання є приготування гарячого чаю або якоїсь гарячої їжі. Але в цьому всьому є один мінус – таке тепло швидко організм отримує, але він його дуже швидко втрачає. Зігріватися спиртним не рекомендують лікарі та дієтологи, а все від того, що алкоголь "обманює" ваш організм. Спочатку ваші судини розширюються, і у вас з'являється почуття тепла, а потім холод накриває ще більше.

Основним терморегулятором в організмі людини є не шкіра або потові залози, а щитовидна залоза. Отже, буде правильно, якщо в осінньо-зимовий період ви віддасте перевагу в їжі рослинному та тваринному білку. Бульйончик на м'ясній кісточці буде дуже доречним. До того ж, у ньому велика кількість амінокислот та речовин, що активізують роботу шлунково-кишкового тракту. Поки триває ця робота, виробляється маса енергії, що гріє організм зсередини.

Також для хорошого кровообігу, що також сприяє зігріванню, потрібно їсти побільше вітамінів, в першу чергу, калію і магнію. Ці вітаміни отримаєте, якщо вживатимете такі продукти, як зелений горошок, бобові, морква, гарбуз, буряк, солодкий перець, капуста, авокадо, петрушка, шпинат, курага та фініки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента розповіли, що призведе до обвалення фронту росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини