Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Здорова їжа поза домом
commentss НОВИНИ Всі новини

Здорова їжа поза домом

Вибираючи і споживаючи здорову їжу всією сім'єю з самого раннього дитинства вашого малюка, ви допомагаєте дитині розвинути правильні звички харчування. Це закладає основу для вибору, який зробить дитина щодо їжі поза домом і без вас.

9 грудня 2020, 18:44 comments2429
Поділіться публікацією:


Здорова їжа поза домом

Фото: munytka

Ставлення вашої дитини до їжі, а також формування її звичок харчування починаються вдома у дуже ранньому віці. Як батьки ви повинні моделювати здорове харчування і надавати широкий асортимент поживних продуктів в домашніх умовах.

Ваша дитина (або вся сім'я) може вести активне соціальне життя, тому змушена часто обідати не вдома. Підліток також може захотіти купити закуски або обід у шкільній їдальні. Старші діти часто люблять робити паузи біля кіосків, спокушуючись такими продуктами, як чіпси, шоколадні цукерки, тістечка, фаст-фуди, гамбургери, безалкогольні солодкі напої — в основному всім, що містить багато доданого цукру, солі та / або жиру.

Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб допомогти своїй дитині зробити правильний вибір їжі в цих ситуаціях:

·          навчити дитину припинити їсти, коли вона відчуває себе ситою;

·          намагатися не маркувати продукти як "хороші" або "погані" — замість цього фокусуватися на всіх хороших аспектах здорового харчування;

·          не надавати великого значення шкідливим продуктам, не виділяти їх серед інших;

·          не використовувати "шкідливості" в якості хабара або винагороди за хорошу поведінку;

·          намагатися не обмежувати шкідливі продукти настільки, щоб вони не ставали забороненим плодом, а від того ще більш бажаними для вашої дитини.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини