Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Замість сонця: 5 продуктів з високим вмістом вітаміну D
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість сонця: 5 продуктів з високим вмістом вітаміну D

Обов'язково вживайте ці продукти взимку

2 грудня 2020, 05:30 comments4655
Поділіться публікацією:

Взимку, коли сонця недостатньо, наш організм починає втрачати вітамін D, який дуже важливий для нашого здоров’я. Він допомагає засвоюватися кальцію, підтримує імунну систему, захищає від інфекцій та тримає в нормі нервову систему.

Замість сонця: 5 продуктів з високим вмістом вітаміну D

5 продуктів з високим вмістом вітаміну D

90% вітаміну D синтезується в шкірі під дією сонячних променів. Але якщо їх немає, корисну сполуку можна отримати з продуктів. Тож, запам’ятовуйте, що допоможе зберегти ваше здоров’я зимою.

1. М'ясо

Обирайте пісні сорти м’яса. Так ви не зашкодите фігурі. Продукт можна як варити так і запікати.

2. Яйця

Аби отримати всю користь від цього продукту, спеціалісти рекомендують вживати 2 яйця в день. Рекомендовано їх саме варити, а не смажити.

3. Сир

Обирайте сири твердих сортів з найменшим вмістом солі. Також звертайте увагу на напис. Часто сир плутають з сирним продуктом, в якому немає половини корисних властивостей.

4. Риба

Обирайте морську рибу, адже в річкової вміст вітаміну D зовсім маленький. Віддавати перевагу жирним сортам, таким як лосось, скумбрія, сайра.

5. Горіхи та насіння

Серед горіхів найбільше вітаміну D містять арахіс, мигдаль і фундук. Також уведіть у свій раціон насіння льону, маку та кунжуту.

Щоб не погладшати та не перенаситити тіло жирами, дорослим варто вживати перечислені продукти три рази в день, дітям – п'ять разів. Навіть, якщо ви додали корисні продукти в свій раціон, все одно не забувайте проводити достатню кількість часу на вулиці в денний період.

Також сайт “Коментарі” повідомляв, що дослідження вчених з Іспанії та Фінляндії доводить, що вітамін D відіграє важливу роль в профілактиці ракових захворювань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини