Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яку картопля протипоказано вживати в їжу і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку картопля протипоказано вживати в їжу і чому

Експерти розповіли, у яких випадках не можна вживати картоплю, бо вона може завдати шкоди здоров'ю

7 червня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Картопля — одна з найпопулярніших і найсмачніших овочів на нашому столі. Вона входить до складу багатьох страв та збагачує організм корисними речовинами. Однак є види картоплі, які не можна вживати, щоб не викликати проблеми зі здоров'ям.

Яку картопля протипоказано вживати в їжу і чому

Шкідливість картоплі (фото з відкритих джерел)

Зелена картопля

Відмовтеся від вживання картоплі, яка має зелений відтінок. Річ у тому, що її зберігали за неправильних умов і у складі овочу почав посилено виділятися соланін — токсична речовина. Експерти кажуть, що у великій кількості він може спричинити проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Проросла картопля

Якщо на картоплі з'явилися паростки, значить її теж неправильно зберігали, а в їжу такий овоч вже не годиться, але його можна використовувати для посадки. Фахівці відзначають, що у пророслій картоплі відсутні корисні речовини, а ось шкідливі, навпаки, накопичуються у великій кількості.

Погризена картопля

Якщо на бульбах картоплі ви помітили ушкодження від гризунів, то її не варто вживати в їжу, оскільки миші та щури є переносниками багатьох небезпечних захворювань, а отже, є ризик заразитися інфекцією.

М'яка картопля

Пухку і м'яку картоплю також не можна вживати в їжу, тому що в ній багато соланіну, а ця речовина, як було написано раніше, здатна викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Волога картопля

Не можна вживати овоч, на якому з'явилися вологі плями, при тому що він зберігається в сухому приміщенні. Це може вказувати на те, що у картоплі оселилися грибки та бактерії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який інгредієнт зробить відварену картоплю смачнішою в кілька разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини