Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Картопля — одна з найпопулярніших і найсмачніших овочів на нашому столі. Вона входить до складу багатьох страв та збагачує організм корисними речовинами. Однак є види картоплі, які не можна вживати, щоб не викликати проблеми зі здоров'ям.
Шкідливість картоплі (фото з відкритих джерел)
Зелена картопля
Відмовтеся від вживання картоплі, яка має зелений відтінок. Річ у тому, що її зберігали за неправильних умов і у складі овочу почав посилено виділятися соланін — токсична речовина. Експерти кажуть, що у великій кількості він може спричинити проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Проросла картопля
Якщо на картоплі з'явилися паростки, значить її теж неправильно зберігали, а в їжу такий овоч вже не годиться, але його можна використовувати для посадки. Фахівці відзначають, що у пророслій картоплі відсутні корисні речовини, а ось шкідливі, навпаки, накопичуються у великій кількості.
Погризена картопля
Якщо на бульбах картоплі ви помітили ушкодження від гризунів, то її не варто вживати в їжу, оскільки миші та щури є переносниками багатьох небезпечних захворювань, а отже, є ризик заразитися інфекцією.
М'яка картопля
Пухку і м'яку картоплю також не можна вживати в їжу, тому що в ній багато соланіну, а ця речовина, як було написано раніше, здатна викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.
Волога картопля
Не можна вживати овоч, на якому з'явилися вологі плями, при тому що він зберігається в сухому приміщенні. Це може вказувати на те, що у картоплі оселилися грибки та бактерії.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який інгредієнт зробить відварену картоплю смачнішою в кілька разів.
Новини