Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який суп найнебезпечніший для здоров’я: дієтологи попереджують
commentss НОВИНИ Всі новини

Який суп найнебезпечніший для здоров’я: дієтологи попереджують

Тим, хто ще досі свято вірить, що перші страви – це корисно і вкрай необхідно, дієтологи не втомлюються повторювати: не всі перші страви корисні і не кожному вони підходять

25 червня 2023, 19:50 comments1751
Поділіться публікацією:

Який суп найнебезпечніший для здоров’я: дієтологи попереджують

Серед усіх супів солянка - найнебезпечніша для організму (фото з відкритих джерел)

Вже давно доведено, що "їсти ріденьке щодня" – всього-навсього традиція: потреби для організму в цьому немає ніякої. Більше того – деякі супи взагалі небезпечні для здоровя. "Коментарі" знають, які саме.

Який суп найнебезпечніший для здоров’я: дієтологи попереджують - фото 2

Солянка

Навариста, запашна… Однак всупереч своїм смаковим якостям саме вона посідає перше місце в рейтингу найшкідливіших для здоров’я супів. Одна з причин – у солянку крім м’яса кладуть багато копченостей і ковбасок, а це – продукти з переробленого м’яса, насичені великої кількістю жирів та "збагачені" харчовими добавками і консервантами. Тож для людей із захворюваннями серцево-судинної системи та тих, в кого підвищений рівень холестерину, гіпертонія і зайва вага, це надзвичайно шкідлива страва. А лимон і солоні огірки, які є обов’язковим інгредієнтом солянки, – це удар по шлунково-кишковому тракту і підшлунковій. Той, хто в історії хвороб має діагнози гастрит чи виразкова хвороба шлунку, повинен взагалі викреслити цю страву зі свого раціону.

 Який суп найнебезпечніший для здоров’я: дієтологи попереджують - фото 3

Окрошка

Найпопулярніший літній суп, яким можна і підкріпитися, і освіжитися. Але в дієтологів до цієї страви багато претензій. По-перше, до її складу входить варена ковбаса (про шкоду переробленого м’яса було сказано вище). По-друге, там є варена картопля, а отже, високий вміст простих вуглеводів, які підвищують рівень глюкози (тобто дуже швидко їсти захочеться знову, а для людей із зайвою вагою це небажано). По-третє, заправка, на якій готується окрошка, сама по собі корисна. Але з тим набором продуктів, який є в холодному супі, перетворюється на бомбу сповільненої дії. І квас, і кефір протипоказані при високій секреції шлунку та виразковій хворобі (навіть у здорових людей окрошка часто викликає здуття). Однак тим, хто все-таки дозволяє собі цю страву, лікарі радять готувати її на кефірі –  лакто- і біфідобактерії, які входять до його складу, посприяють нормалізації обміну речовин і травлення.

 Який суп найнебезпечніший для здоров’я: дієтологи попереджують - фото 4

Грибний суп

Здавалося б, нічого такого, що могло б викликати проблему (за умови, що серед грибів немає отруйних). Гриби низькокалорійні, містять багато клітчатки, корисної для роботи кишківника. Однак є нюанси. В грибах високий вміст білку, який погано засвоюється (особливо погано він засвоюється у дітей і літніх людей). А ще є екстрактивні речовини, які стимулюють шлункову секрецію (якщо суп на курячому бульйоні, він підсилює небажаний ефект). Тому для тих, хто має хвороби шлунку або дванадцятипалої кишки, це дуже неоднозначна страва.

Раніше "Коментарі" писали, які спеції прискорюють метаболізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини