Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який щоденний продукт послаблює імунну систему
commentss НОВИНИ Всі новини

Який щоденний продукт послаблює імунну систему

Вчені з Німеччини встановили, що солона їжа порушує активність імунних клітин і провокує запалення

6 травня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Захоплення солоною їжею не проходить безслідно для організму, і в першу чергу, це негативно відбивається на серцево-судинній системі. Але недавнє дослідження німецьких вчених довело, що сіль здатна пригнічувати імунітет.

Який щоденний продукт послаблює імунну систему

Який продукт послаблює імунітет / фото: Getty / Westend61

Кілька років тому експерти встановили, що підвищений рівень солі в крові негативно відбивається на функції моноцитів — імунних клітин, які циркулюють в організмі, перш ніж мігрувати в тканини й перетворитися у більш складні клітини імунної системи. Вчені з Німеччини вирішили перевірити, як же сіль здатна вплинути на цей процес. В ході дослідження було виявлено, що цей продукт, а точніше зловживання солоною їжею, знижує активність цих клітин і провокує запальний процес. І навіть через 3 години після прийому такої їжі мітохондріальна активність була пригніченою, відновлювалася вона лише через 8-9 годин.

Фахівці також відзначили, що при частому вживанні солі можуть виникнути серйозні проблеми: брак кальцію, набряклість, гіпертонія, зайва вага і т.д.

Відомо, що в день рекомендується вживати не більше 5-6 грамів солі (чайна ложка) дорослим людям, які не мають серйозних проблем зі здоров'ям. Але зазвичай люди перевищують цю норму у 2-3 рази.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Ірина Лизун розповіла, які продукти можуть послабити організм і "підірвати" здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ягоди шипшини давно використовують у народній медицині як лікарський засіб, адже вони мають масу корисних властивостей. Але чи правда, що шипшина зміцнює імунну систему і яким людям від неї краще відмовитися?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини