Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Захоплення солоною їжею не проходить безслідно для організму, і в першу чергу, це негативно відбивається на серцево-судинній системі. Але недавнє дослідження німецьких вчених довело, що сіль здатна пригнічувати імунітет.
Який продукт послаблює імунітет / фото: Getty / Westend61
Кілька років тому експерти встановили, що підвищений рівень солі в крові негативно відбивається на функції моноцитів — імунних клітин, які циркулюють в організмі, перш ніж мігрувати в тканини й перетворитися у більш складні клітини імунної системи. Вчені з Німеччини вирішили перевірити, як же сіль здатна вплинути на цей процес. В ході дослідження було виявлено, що цей продукт, а точніше зловживання солоною їжею, знижує активність цих клітин і провокує запальний процес. І навіть через 3 години після прийому такої їжі мітохондріальна активність була пригніченою, відновлювалася вона лише через 8-9 годин.
Фахівці також відзначили, що при частому вживанні солі можуть виникнути серйозні проблеми: брак кальцію, набряклість, гіпертонія, зайва вага і т.д.
Відомо, що в день рекомендується вживати не більше 5-6 грамів солі (чайна ложка) дорослим людям, які не мають серйозних проблем зі здоров'ям. Але зазвичай люди перевищують цю норму у 2-3 рази.
Нагадаємо, лікар-дієтолог Ірина Лизун розповіла, які продукти можуть послабити організм і "підірвати" здоров'я.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ягоди шипшини давно використовують у народній медицині як лікарський засіб, адже вони мають масу корисних властивостей. Але чи правда, що шипшина зміцнює імунну систему і яким людям від неї краще відмовитися?
Новини