Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який овочевий сік допоможе зміцнити здоров'я за 10 днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який овочевий сік допоможе зміцнити здоров'я за 10 днів

У цьому овочевому соці міститься багато заліза

4 квітня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Дослідники заявили, що буряковий сік — джерело вітамінів, органічних і мінеральних сполук, які сприятливо впливають на роботу всього організму і допомагають зміцнити здоров'я буквально за 10 днів.

Який овочевий сік допоможе зміцнити здоров'я за 10 днів

Буряковий сік (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначили, що в буряковому соці фактично міститься вся користь свіжого овоча, але він більш концентрований і легше засвоюється організмом. Напій багатий на вітамін С, калій, магній, цинк. У його складі багато заліза — елементу, необхідного для повноцінного кровотворення, профілактики анемії, підвищення рівня глюкози в крові та нормалізації тиску.

Вчені з Ексетерського університету (Англія) провели експеримент, для участі в якому запросили 26 осіб віком від 70 до 80 років. Добровольці протягом 10 днів двічі на добу вживали буряковий сік. Результати дослідження показали, що цей овочевий напій позитивно впливає на здоров'я серцево-судинної системи та роботу мозку. З його допомогою в організмі значно знижувався рівень шкідливих мікроорганізмів, які викликають запальні процеси.

Автор дослідження Анні Ванхатало зазначила, що додавання в раціон бурякового соку здатне всього за 10 днів змінити мікробіом кишківника на краще. Кишківник недарма називають "органом довголіття", адже від його роботи залежить і фізичне, й емоційне здоров'я людини.

Нагадаємо, експерти назвали п'ять важливих правил, яких необхідно дотримуватися, якщо хочете зберегти здоров'я кишківника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-терапевт Томас Фрилинг розповів, які продукти потрібно виключити з раціону, щоб захистити кишківник від серйозних проблем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини