Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який горіх виявився ефективним засобом від 10 недуг
commentss НОВИНИ Всі новини

Який горіх виявився ефективним засобом від 10 недуг

Цей горіх може похвалитися довгим списком корисних властивостей

15 лютого 2021, 09:50 comments1255
Поділіться публікацією:

Горіхи займають в нашому раціоні почесне місце, тому що збагачені вітамінами, антиоксидантами та іншими корисними речовинами. Особливо експерти виділяють мигдаль, який, за їхніми словами, здатний захистити від 10 недуг. Чим же він так корисний?

Який горіх виявився ефективним засобом від 10 недуг

від яких хвороб вилікує мигдаль (фото з відкритих джерел)

Зміцнює серце

Мигдаль покращує роботу серцево-судинної системи, знижуючи рівень "поганого" холестерину і кров'яний тиск. Його регулярне вживання служить відмінною профілактикою розвитку серцевих захворювань і ускладнень.

Контролює рівень цукру

Цей горіх дуже корисний людям, які страждають на цукровий діабет. Експерти кажуть, що мигдаль може запобігти стрибкам цукру в крові після їжі, допомагаючи клітинам ефективно переробляти глюкозу.

Захищає від запалення

Мигдаль є відмінним джерелом вітаміну Е. Як антиоксидант вітамін Е допомагає захистити клітини організму від запалення. Багато досліджень пов'язують запалення з серйозними захворюваннями, такими як хвороби серця, діабет і рак.

Покращує травлення

У цьому горісі міститься багато корисних речовин, зокрема клітковина, яка запобігає здуттю живота та іншим порушенням шлунково-кишкового тракту.

Надає бадьорості

Мигдаль — відмінна закуска, в складі якої є марганець, рибофлавін і мідь, необхідні для виробництва енергії. Також горіх багатий білком, який забезпечує організм бадьорістю ефективніше, ніж вуглеводи.

Допомагає схуднути

Експерти в ході дослідження з'ясували, що дієта, яка включає в себе високий вміст білка сприяє втраті ваги та жиру серед чоловіків і жінок. А в мигдалі багато цього компонента, тому він допомагає скинути зайві кілограми.

Зміцнює кістки

У цьому горісі міститься також фосфор і кальцій — речовини, які працюють з вітаміном D і роблять кістки здоровими та сильними. Деякі дослідження припускають, що фосфор може допомогти знизити ризик розвитку захворювань кісток, таких як остеопороз.

Зберігає молодість мозку

У складі мигдалю є рибофлавін і L-карнітин, які допомагають підтримувати здоров'я нервової системи та запобігають віковому зниженню розумових здібностей.

Зберігає здоров'я шкіри

Мигдаль може повернути час назад, коли справа доходить до старіння шкіри. Згідно з дослідженням, жінки в постменопаузі, які вживали мигдаль в рамках звичайної дієти, помітили поліпшення стану своєї шкіри за 16 тижнів. Можливо, це пов'язано з тим, що мигдаль містить корисні жири.

Захищає від раку

Мигдаль володіє величезним протираковим потенціалом через високий вміст в ньому антиоксидантів. Ці речовини захищають клітини та ДНК від пошкоджень, які можуть привести до онкології.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому у свій раціон необхідно включити волоські горіхи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини