Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Aamulya, Getty Images/iStockphoto
Лікар-дієтолог і блогер Альбіна Комісарова розповіла, яких продуктів варто уникати в раціоні, щоб не спровокувати "пожежу" в грудях. Своїми порадами вона поділилася на сторінці в Instagram.
Експерт підкреслила, що печія — це не самостійне захворювання, а симптом. Тобто, у неї завжди є причина, і, звичайно, цю причину потрібно лікувати у гастроентеролога. Виникає цей дискомфорт через те, що кислий вміст шлунка закидається в стравохід і людина може відчувати печіння за грудною кліткою, а також кислий або гіркий присмак у роті.
Щоб цей симптом не турбував, варто виключити з раціону харчування: томати, кефір, шоколад, каву, м'яту, цибулю, газовані напої, цитрусові, жирну і гостру їжу, а також алкоголь.
Якщо у вас періодично виникає печія, тоді слід протягом дня їсти часто, але маленькими порціями. А останнє приймання їжі повинно бути не менш, ніж за 3 години до сну. Також слід кинути палити, тому що тютюн провокує рефлюкс.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим небезпечна для здоров'я печія і як правильно її "загасити".
Новини