Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які прості продукти допоможуть очистити печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які прості продукти допоможуть очистити печінку

Лікар-гастроентеролог Кейр Шет розповіла, які продукти варто додати до раціону, якщо хочете очистити печінку.

15 листопада 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Печінка є одним із "найтерплячіших" органів, адже часто людина може навіть не підозрювати, що в її роботі стався збій. Якщо хочете зміцнити здоров'я печінки та очистити її від токсинів, додайте до раціону наступні продукти:

Які прості продукти допоможуть очистити печінку

Як очистити печінку / Фото: depositphotos.com

Часник

Експерти кажуть, що вживання часнику допомагає при жирових захворюваннях печінки. Дослідження показують, що сушений продукт прискорює обмінні процеси та зменшує жирові відкладення у людей, у яких діагностовано неалкогольну жирову хворобу печінки.

Зелень

Варто збагатити свій раціон шпинатом, листям салату та іншою зеленню, тому що в її складі багато вітамінів та корисних речовин, які сприятливо впливають на роботу печінки. Дослідження показали, що ці продукти здатні запобігти накопиченню жиру навколо органу.

Кава

Напій, який бадьорить, теж зменшує накопичення жиру навколо печінки. Це підтвердило дослідження, яке проводилося на людях, які страждають на жирові захворювання печінки.

Зелений чай

У складі зеленого чаю є безліч вітамінів, антиоксидантів, зокрема катехінів, які допомагають при жирових захворюваннях печінки, а також сприяють зниженню ваги.

Волоські горіхи

У їхньому складі є жирні ненасичені кислоти омега-3, які зменшують запалення та покращують функцію печінки. Це підтвердило огляд досліджень 2015 року. Він показав, що печінка учасників, які мали БЖХП та вживали волоські горіхи, почала функціонувати набагато краще.

Нагадаємо, що "підірвати" здоров'я печінки можуть різні фактори: зловживання алкогольними напоями, неякісні продукти та шкідливі звички.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики повідомили про головні симптоми гепатозу. За їхніми словами, ризик захворіти на гепатоз збільшується на тлі шкідливих звичок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини