Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти знижують рівень стресу та тривожності
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти знижують рівень стресу та тривожності

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати до раціону, щоб знизити стрес і тривожність

7 квітня 2022, 04:30
Поділіться публікацією:

Більшість людей зараз перебувають у постійному стресі та тривозі, які серйозно шкодять організму. А впоратися із такими емоціями досить непросто. Проте є продукти, які допомагають нормалізувати роботу нервової системи. Що ж слід додати до раціону?

Які продукти знижують рівень стресу та тривожності

Як знизити стрес і тривожність / Фото: Unplash

Риба

Ненасичені жирні кислоти омега 3-6 стимулюють роботу нервової системи, а однією з головних джерел є, як відомо, риба. Вона сприяє зниженню рівня кортизолу та адреналіну, а також значно зменшує ризик виникнення панічних атак. Крім того, риба багата на вітаміни групи В, йод, фосфор, вітаміни А й Е, які благотворно впливають на роботу мозку і нервової системи.

Молочні продукти

Багате кальцієм молоко, особливо тепле, дійсно знімає напругу, стабілізує настрій і навіть знижує симптоми ПМС. А мінерали, які містяться в молочних продуктах, у тому числі магній, кальцій, калій і фосфор, нормалізують роботу нервової системи.

Гіркий шоколад

Шоколад — відмінне джерело антиоксидантів і так званих "гормонів щастя" — серотоніну, ендорфіну та допаміну. Завдяки своєму складу шоколад зменшує рівень тривожності та напруги, стимулює роботу мозку та надають прямий вплив на емоційний стан людини.

Зелений чай

До складу зеленого чаю входить теанін — амінокислота, яка регулює рівень стресу, нормалізує частоту серцебиття, що посилює вироблення гормонів настрою дофаміну та серотоніну, а також сприяє зменшенню рівня гормону стресу кортизолу.

Банани

У бананах міститься амінокислота триптофан, яка стимулює вироблення гормону настрою серотоніну. Завдяки цьому банан сприяє розслабленню та зняттю тривоги. До того ж у банані повно магнію та калію, брак яких може спровокувати стрес та тривожність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко позбутися стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини