Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти покращують здоров'я кишківника
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти покращують здоров'я кишківника

Експерти розповіли, які продукти потрібно додати у своє меню, якщо хочете поліпшити здоров'я кишківника

15 липня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Від правильної роботи кишківника залежить здоров'я практично всього організму. А важливим чинником, який впливає на функціонування цього органу, є харчування. Експерти розповіли, які продукти потрібно вживати, щоб кишківник сказав "дякую".

Які продукти покращують здоров'я кишківника

Що корисно для кишківника / Фото: shutterstock.com

Дослідники говорять, що важливо підтримувати здорову мікрофлору кишківника, тому що вона впливає на стан імунної та нервової систем, а також запобігає розвитку серйозних захворювань, в тому числі й раку. Плюс до всього, вчені говорять, що мікроби кишківника "визначають" тривалість життя людини.

Щоб ваш кишківник працював як годинник, включіть в меню наступні продукти:

— Натуральний йогурт. У цьому продукті не повинно бути підсилювачів смаку, консервантів, барвників та інших добавок, тому що вони негативно впливають на організм. У натуральному йогурті чим менше інгредієнтів — тим краще, і він дійсно корисний для травлення і роботи серця.

— Часник. Цей продукт давно вважається природним антибіотиком, тому що має протизапальні властивості, а також допомагає нормалізувати в крові рівень холестерину.

— Ягоди. У літній період збагачуйте свій раціон ягодами, тому що в їх складі багато вітамінів, клітковини й антиоксидантних речовин, здатних запобігти в кишківнику запальним процесам.

— Броколі. Цей вид капусти є одним з найбільш корисних, тому що містить велику кількість вітамінів і мінералів. Клітковина, яка входить до складу броколі, сприяє зростанню корисних бактерій в кишківнику.

— Цибуля. Ще один продукт, що володіє антибактеріальними та антиоксидантними властивостями. Лук покращує роботу травлення, зміцнює серце і підтримує імунітет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в кишківнику людини виявили віруси, невідомі науці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини