Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти підходять для розвантажувальних днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти підходять для розвантажувальних днів

Лікар-нутриціолог Олександр Мірошников розповів, які продукти найкраще підходять для розвантажувальних днів

26 листопада 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Періодично потрібно влаштовувати розвантажувальні дні. Вони хоч і є короткочасним стресом для організму, але регулюють метаболізм, відновлюють сили та сприяють схуднення. Лікар-нутриціолог Олександр Мірошников назвав продукти, які найкраще підходять для такого процесу.

Які продукти підходять для розвантажувальних днів

Що краще їсти в розвантажувальні дні / Фото: womanadvice

Експерт зазначив, що під час розвантажувальних днів бажано скоротити кількість калорій до 1500. І на тиждень, якщо немає протипоказань, такі дні потрібно влаштовувати 2-3 рази. У цей період найкраще вживати яблука, які містять клітковину, різноманітні вітаміни та корисні вуглеводи. На день можна з'їдати близько 2,5 кілограма. Але перевагу віддайте зеленим яблукам, у яких менше цукрів та кислот, а отже, менший ризик появи алергічної реакції. Найбільш корисні запечені яблука, які містять найменше кислот і найменше діють на ШКТ.

Також для розвантажувальних днів підходять ягоди: малина, чорниця, полуниця. У свіжому вигляді їх зараз не знайти, але можна вживати їх замороженими, тому що вони зберігають у своєму складі багато корисних речовин.

Ще лікар порадив влаштовувати розвантажувальні дні на кефірі, випиваючи 2-2,5 літри на день і вибираючи не надто жирний варіант – 2-3%.

Нагадаємо, дієтологи рекомендують періодично влаштовувати для нашого організму вихідний і не навантажувати його важкою їжею. Як правильно проводити розвантажувальний день, щоб він приносив максимум користі здоров'ю?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не всі знають, яких правил слід дотримуватися під час розвантажувальних днів, тому припускаються грубих помилок. Що робити не слід?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини