Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не варто додавати в окрошку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не варто додавати в окрошку

Дієтологи Олена Соломатіна і Наталія Круглова розповіли, які продукти не варто додавати в окрошку, а які - замінити у страві

30 червня 2021, 19:40
Поділіться публікацією:

Окрошка — дуже популярна страва в літню пору, тому що вона освіжає, насичує і надає бадьорості. Але лікарі-дієтологи Олена Соломатіна і Наталія Круглова попередили, яких продуктових сполучень у страві бути не повинно.

Які продукти не варто додавати в окрошку

Які продукти не варто додавати в окрошку / Фото: mag.relax.ua

Експерти зазначили, що багато людей звикли заправляти окрошку квасом, але від такого варіанту приготування варто відмовитися тим, у кого є проблеми зі шлунково-кишковим трактом (гастрит, виразка та інші захворювання).

Також потрібно відмовитися від гострих спецій у страві, щоб не викликати запалення стравоходу. Справа в тому, що квас має стимулюючу дію на виробництво шлункового соку, що може загострити недуги.

Якщо ж окрошку без квасу ви складно собі уявляєте, тоді замініть "магазинний" квас на натуральний, в якому не буде цукру. Такий напій допоможе легше перетравитися м'ясним продуктам, які входять до складу страви. Також бажано використовувати для приготування не ковбасу, а відварене куряче м'ясо.

Крім того, не варто додавати в окрошку багато яєць і м'яса, щоб не ускладнити травлення. Це пов'язано з тим, що різні білки не дуже сумісні в організмі людини.

Варто пам'ятати і про калорійність страви. Якщо ви стежите за фігурою, тоді не додавайте в окрошку сметану або майонез.

Плюс до всього, в жарку погоду не залишайте на тривалий час окрошку на відкритому повітрі, тому що в її складі багато швидкопсувних продуктів.

Нагадаємо, що приготувати окрошку можна з кульбабами — такий оригінальний інгредієнт додасть цій страві пікантності. Які інгредієнти будуть потрібні?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка страва врятує у спеку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини