Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти можуть зникнути з нашого раціону
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть зникнути з нашого раціону

Через глобальне потепління через деякий час вирощувати певні продукти стане неможливо

7 грудня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Вчені кажуть, що через кліматичні зміни через кілька десятків років з нашого раціону можуть зникнути звичні продукти. Що саме?

Які продукти можуть зникнути з нашого раціону

Які продукти можуть зникнути (фото з відкритих джерел)

Кава

Погана новина для любителів кавових напоїв. Вчені вважають, що глобальне потепління зробить непридатним для вирощування кави майже 100% регіонів в Африці. До 2080 року ми можемо повністю втратити цей продукт.

Виноград

Для вирощування винограду потрібні певні умови, зокрема тепло, вода та сонячне світло. Дослідники кажуть, що до 2100 року можуть бути знищені близько 56% ґрунту, які підходить для вирощування ягоди, а все через збільшення температури на 2 градуси.

Авокадо

Екзотичний плід дуже цінний через свій багатий вітамінний склад, але в найближчому майбутньому він може зникнути з повсякденного раціону. Експерти кажуть, що для вирощування одного авокадо потрібно 72 галони води, а це вже велика проблема для регіонів, де вирощується плід, оскільки території страждають від посухи.

Мед

При збільшенні температури повітря бджоли опиняться на межі вимирання. Вчені кажуть, що небезпечні для бджіл паразити почнуть розповсюджуватись по світу, оскільки тепла погода є сприятливим середовищем для них.

Морепродукти

За даними дослідників, у Середземноморському морі на 70% скоротилася кількість сардин, а атлантичні краби стали пересуватися на північ. Мідії через глобальне потепління можуть стати отруйними, оскільки температура води збільшиться і створить сприятливі умови для розмноження шкідливих бактерій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти подорожчають у грудні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини