Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допоможуть відновитися після COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допоможуть відновитися після COVID

Після вірусного захворювання необхідно їсти продукти, багаті на клітковину

21 червня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Щоб якомога швидше відновитися після перенесеного коронавірусного захворювання, необхідно вживати в їжу велику кількість овочів. Також варто включити в раціон свіжу зелень. Такими порадами на телеканалі OBOZREVATEL поділилася нутриціолог Наталія Дубовик.

Які продукти допоможуть відновитися після COVID

Які продукти допоможуть відновитися після COVID - фото з відкритих джерел

"Для того, щоб підтримати організм після коронавірусу або після будь-якого іншого вірусного захворювання, потрібно їсти продукти, багаті на клітковину. Клітковина — це овочі", — сказала фахівець.

Нутриціолог додала, що на етапі відновлення після коронавірусу рекомендується їсти зелень, вже доступну у продажу, наприклад, петрушку, кріп, молодий часник або зелену цибулю. При цьому фахівець зазначила, що їх можна вживати в їжу у прикуску з першими стравами.

"Їсте борщ на обід — візьміть пір'я цибулі і петрушку", — рекомендувала Дубовик.

Що стосується відновлення за допомогою синтетичних вітамінів, нутриціолог наголосила на необхідності визначення реальної потреби у них. Для початку потрібно здати аналізи і отримати рекомендації лікаря.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зайнялася вивченням ще одного небезпечного штаму коронавірусного захворювання, який вперше зафіксували в Латинській Америці. У ВООЗ не виключають того, що цей варіант може бути заразнішим за інші віруси й загрожувати імунній системі людини. Точних висновків фахівців з цього приводу поки немає.

Вперше цей коронавірусний штам виявили в Перу у серпні 2020 року. Саме на цей варіант захворювання припадає 81% зареєстрованих у країні випадків інфікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини