Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допомагають захиститися від тромбозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допомагають захиститися від тромбозу

Експерти перерахували список продуктів, які варто додати в раціон, тому що вони захищають від тромбозу

30 травня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Тромбоз — небезпечний стан, який нерідко загрожує життю. При цьому захворюванні кров'яний згусток повністю або частково перекриває вену. Щоб не займатися його лікуванням, експерти радять зробити все можливе, щоб йому запобігти. Насамперед потрібно додати в свій раціон деякі продукти.

Які продукти допомагають захиститися від тромбозу

Як захиститися від тромбозу (фото з відкритих джерел)

Куркума

Ця спеція часто використовується і в кулінарії, і в народній медицині. Дослідження показали, що куркумін, який входить до її складу, діє як антикоагулянт (перешкоджає згортанню крові). Також він запобігає захворюванням серцево-судинної системи та згортанню крові.

Імбир

Цей продукт допомагає розріджувати кров і перешкоджає утворенню тромбів. У складі імбиру є саліцилати, які широко застосовуються в медицині та косметології. Ацетилсаліцилова кислота, синтетично отримана з саліцилату, може допомогти запобігти інсульту та інфаркту, оскільки її низьке дозування розріджує кров і не дає утворюватися тромбам у дрібних судинах.

Кориця

Ще одна корисна спеція, яка діє як сильний антикоагулянт. Кориця допомагає знизити артеріальний тиск і зняти запальні процеси, викликані артритом. Але регулярно вживати цю спецію як продукт для розрідження крові не рекомендується.

Кайєнський перець

Експерти зазначили, що запобігти розвитку тромбозу допомагає і кайєнський перець. Він сприяє розрідженню крові завдяки високому рівню саліцилатів у своєму складі.

За допомогою цього продукту можна поліпшити кровообіг і знизити артеріальний тиск.

Лосось

Лосось багатий на ненасичені омега-3 жирні кислоти, які допомагають знизити в крові рівень "шкідливого" холестерину і зменшують швидкість згортання крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може виникнути тромбоз після вакцинації від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини