Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які корисні продукти мають побічні ефекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Які корисні продукти мають побічні ефекти

Побічнe ді. в основному мають корисні овочі

15 червня 2020, 21:55 comments2472
Поділіться публікацією:

Раціон харчування повинен бути максимально різноманітним, щоб організм у достатній кількості отримував необхідні вітаміни і мікроелементи. Не можна тривалий час вживати один і той же овоч, нехай навіть найкорисніший. Справа в тому, що деякі продукти володіють побічними ефектами і про них краще знати заздалегідь.

Які корисні продукти мають побічні ефекти

Шоколад

Про корисні властивості чорного шоколаду відомо давно. Ця солодкість піднімає настрій, зміцнює серце і є відмінним джерелом антиоксидантів, які захищають організм від вільних радикалів. Але у цього смачного продукта є побічна дія: він не рекомендований людям, у яких є гастрит і підвищена кислотність шлунку, тому що провокує печію.

Кедрові горіхи

У складі горіхів є вітаміни Е, Р, В, а також йод, фосфор, мідь і марганець. Однак, після їх вживання у роті залишається неприємний металевий присмак, який не пропадає кілька годин, а то й днів. Завжди вибирайте свіжі кедрові горіхи і по можливості смажте їх перед подачею на стіл.

Часник

Будучи відмінним засобом профілактики простудних і серцево-судинних захворювань, часник тим не менше володіє сильним запахом, який обов'язково помітять оточуючі, якщо в цей день ви їли його в натуральному вигляді або додавати в страви в порошковій формі.

Буряк

Безумовно, побічний ефект від буряка непомітний оточуючим, але може вказувати на деякі проблеми зі здоров'ям. Ми говоримо про зміну кольору сечі після її вживання. Таке явище зустрічається приблизно у 10% людей і частіше всього свідчить про дефіцит заліза в організмі.

Морква

Іншим корисним овочем, який викликає вельми курйозний побічний ефект, є морква. Цей продукт може змінити колір шкіри. У разі щоденного вживання овоча вона набуває помаранчевого відтінку. Такий ефект трапляється не у всіх і залежить в першу чергу від індивідуальних особливостей організму. Ефект тимчасовий, тому хвилюватися не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти захистять вашу шкіру від сонця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини