Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Продукти в раціоні харчування повинні бути свіжими та корисними, але крім якості, величезне значення має і процес їх приготування. Дієтолог Ірина Бережна розповіла виданню радіо Sputnik, на якому маслі не варто смажити їжу, щоб не нашкодити здоров'ю.
За словами лікаря, не варто використовувати для смаження вершкове масло. Так, у свіжому вигляді його можна вживати (в розумних кількостях), а ось в процесі приготування страв — ні. Річ у тому, що при нагріванні до 70 градусів в цьому продукті утворюються вільні радикали, дія яких може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема рак.
Деякі люди використовують для смаження свиняче сало, але це теж не кращий варіант. У ньому при нагріванні також утворюються вільні радикали, але тільки в меншій кількості. Але при цьому, сало не впливає на рівень "шкідливого" холестерину.
Лікар радить використовувати для приготування страв оливкову олію, тому що вона безпечна для організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому варто відмовитися від вживання вершкового масла.
Новини