Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як всього один день голодування може допомогти організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Як всього один день голодування може допомогти організму

Один день голодування в цілому здатний прискорити обмін речовин

11 вересня 2020, 00:30 comments1107
Поділіться публікацією:

Одноденне голодування є одним з найпростіших і ефективних методів очищення та "оновлення" організму. Але не варто плутати це поняття з розвантажувальними днями, тому, що мова йде про повне утримання від їжі. Такий метод був відкритий японським вченим Есінорі Осумі, який отримав за свої дослідження в цій області Нобелівську премію. Про це повідомляє видання Vgoroden.

Як всього один день голодування може допомогти організму

Вчений у 2016 році з'ясував, що одноденне голодування допомагає уповільнити процес старіння організму, за рахунок відновлення клітин. Якщо сказати простими словами, то клітини "поїдають" самі себе. За допомогою аутофагії (процес переробки кліткою власних складових, — прим. авт.) організм позбавляється від пошкоджених клітин, тим самим запобігаючи розвитку серйозних захворювань, зокрема раку і хвороби Альцгеймера. Ще цей процес впливає на здатність організму до оновлення і виведенню токсинів та інфекцій.

Дослідник також з'ясував, що одноденне голодування здатне поліпшити роботу травлення, зміцнити імунітет, знизити в крові рівень цукру і "шкідливого" холестерину, а також нормалізувати нервову систему.

Такий спосіб полягає в повній відмові від їжі, але не від води. В цей день також не варто навантажувати організм фізичною активністю і прийомом медичних препаратів. Більше часу проводьте на свіжому повітрі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що таке інтервальне голодування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини