Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки

Вершкове масло містить корисні речовини

14 січня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Вершкове масло — смачний і поживний продукт, користь якого часто недооцінюють. Можливо, вся річ у тому, що в магазинах, замість якісного товару часто продають підробку. Як же бути?

Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки

вершкове масло / фото: Freepik

Фахівці кажуть, що справжнє вершкове масло дуже корисне для організму, тому що містить вітамін А, Д, К, а також кальцій, фосфор, калій, залізо та інші цінні речовини. Але цей продукт часто підробляють, додаючи в нього рослинний жир замість молочного. Як же його відрізнити?

Щоб перевірити, наскільки ваше вершкове масло натуральне, візьміть склянку окропу, додайте в нього шматочок продукту і подивіться, що станеться. Якщо масло повністю розчиниться, без осаду, залишивши лише маслянисту плівку, значить воно якісне, а якщо в склянці залишаться нерозчинні грудки й осад, значить продукт не натуральний.

Можете також взяти шматочок масла і покласти його на сковорідку, якщо воно справжнє, то швидко розплавитися, залишивши білу пінку і приємний аромат. А ось якщо продукт містить рослинні жири, тоді він не дасть пінки й стане прозорим.

Крім того, якщо якісне вершкове масло дістати з холодильника, то воно не буде приставати до ножа або упаковки.

Багато людей також орієнтуються на колір продукту, але це не зовсім правильне рішення, тому що колір залежить від раціону корів. Як правило, масло, вироблене влітку, має більш жовтий відтінок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вершкове масло є продуктом з високою харчовою цінністю і володіє багатьма корисними властивостями. Але його дозволяється їсти не всім. Які існують протипоказання?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини