Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як стати здоровішим за один місяць: кілька корисних звичок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як стати здоровішим за один місяць: кілька корисних звичок

Якщо ви не готуєтеся до змагань, то швидше за все прогулянка принесе вам більше користі, ніж пробіжка

17 січня 2022, 15:43
Поділіться публікацією:

Свята вже майже дійшли до свого логічного завершення. А це означає, що настав час зайнятися своїм здоров'ям. Ми ж розповімо, як всього за 1 місяць почуватися набагато краще. Як пише Men's Health, за цей час ви можете напрацювати кілька корисних звичок. З їхньою допомогою можна буде стати здоровішим, а також покращити самопочуття. Айда стає кращою версією себе вчорашнього. На це є дві причини: якщо ви поснідаєте вдома, то з меншою ймовірністю виберете шкідливий перекус у бігу, який вважається не дуже корисним та здоровим варіантом. Друга причина – робота самого організму: з першим прийомом їжі метаболізм прискорюється та виводяться з організму токсини.

Як стати здоровішим за один місяць: кілька корисних звичок

Здоров'я (фото з відкритих джерел)

Якщо ви не готуєтеся до змагань, то, швидше за все, прогулянка принесе вам більше користі, ніж пробіжка. Вчені провели експеримент, у якому порівняли показники бігунів і тих, хто віддає перевагу ходьбі. З'ясувалося, що пішоходи були менш схильні до ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Ходити можна практично всім, а ось для бігу є протипоказання: від такої фізичної активності краще утриматися із надмірною вагою, серцево-судинними захворюваннями, проблемами із суглобами та варикозним розширенням вен.

Їх, звичайно, можна замінити замороженими альтернативами: наприклад, заморожені брокколі містять більше рибофлавіну (вітамін B2), у порівнянні з свіжим продуктом. Однак це скоріше виняток, ніж правило. Не можна повністю виключити нове джерело клітковини з раціону. Цей метод допоможе контролювати неусвідомлене заїдання стресу та звертати увагу лише на природне почуття голоду. Як працює трюк із годинником? Надягніть годинник на зап'ястя так, щоб ви дивилися на циферблат догори ногами: шістка буде вгорі, а дванадцять — внизу. Як тільки ви відчуєте бажання щось пожувати, подивіться на годинник у такому положенні – вам знадобиться кілька миттєвостей, щоб зрозуміти, який час зараз. У цей момент ви зосереджуєтеся і можете визначити, чи відвідало вас хибне почуття голоду чи реальне бажання перекусити.

Систематичне зважування приносить певний порядок у харчові звички: якщо ви контролюєте свою вагу, то контролюватимете і те, що ви їсте. Однак тут не можна вдарятися у фанатизм і зважуватися по п'ять разів на день: достатньо вставати на терези лише у середу. Середина тижня вважається оптимальним часом для того, щоб з'ясувати свою вагу – це не вихідні, коли ви, швидше за все, з'їсте більше калорій.

Нагадаємо, постійні сеанси ходьби — це майже ідеальний вид навантаження для людей з дуже великою надмірною вагою, він не збільшує навантаження на суглоби, дозволяє контролювати частоту серцевих скорочень, запобігаючи його небезпечне збільшення, пише gducfkis . Якщо йти зі швидкістю близько 5 км на годину, спалюється 2,5-3 калорії за хвилину, або 150-180 за годину. А якщо збільшити швидкість до 8 км/год, то йде вдвічі більше! Звичайно, все індивідуально, але зразкову витрату можна порахувати. Ходьба є природним рухом, якого людина звикається з перших років життя. Тому з психологічного погляду розпочати знайомство зі спортом або з плавним процесом схуднення набагато легше саме таким чином.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини