Рубрики
МЕНЮ
Диденко Светлана
Всесвітня організація охорони здоров'я роз’яснила, як необхідно харчуватися під час хвороби на COVID-19.
Фото: verywellfit.com
Зазвичай, не тільки при коронавірусі, а й під час будь-якої хвороби ми відчуваємо слабкість та зникнення апетиту. Проте надважливо отримувати корисні речовини, щоб боротися з інфекцією та одужувати.
Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) зазначають, що повноцінне харчування підтримує імунну систему й допомагає знизити ризик розвитку хронічного стану, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет і деякі види раку.
Поради щодо харчування під час хвороби на коронавірус
• Старайтеся обмежувати вживання солі та продуктів з високим вмістом натрію, наприклад, соєвого і рибного соусу. Добова норма має становити 1 чайна ложка в день. Лікарі радять обрати йодовану звичайну сіль.
• Куштуйте менше солодкого. Для покращення свого стану краще виключити з раціону газованку, йогурти з солодким наповнювачем, концентрати фруктових соків, сиропи, ароматизоване молоко.
• Замініть печиво, тістечка та шоколад на свіжі фрукти та овочі.
• Пийте воду, не менше 8-10 склянок в день. Так ви зможете підтримати водно-сольовий баланс та обмежити споживання зайвих калорій.
• Додайте до раціону Щодня їжте суміші цілозернових злаків з пшениці, кукурудзи та рису.
• Не нехтуйте бобовими, такими як сочевиця та квасоля. Готуйте м’ясо, рибу, яйця та молоко. У цих продуктах міститься багато білка.
• ВООЗ рекомендує замінити соняшникову олію, масло та сало на корисніші жири – на оливкову, соєву або кукурудзяну олію.
• Краще замініть смажену їжу на варену або приготовану на пару.
• І запам’ятайте головне: не вживайте алкоголь під час хвороби. Він не захищає ні від коронавірусної інфекції, ні від інших хвороб і може бути небезпечним.
• Батькам, в яких маленькі діти, варто додержуватися грудного вигодовування з додаванням поживних та безпечних продуктів починаючи з 6 місяців.
Новини