Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
На ринках і прилавках магазинів почала з'являтися полуниця – одна з найбільш смачних і корисних ягід. Вона так привертає увагу своїм яскравим кольором, що хочеться одразу ж її купити. Але не треба поспішати. Спочатку дізнайтеся, за яким ознаками можна розпізнати натуральну ягоду.
Насамперед, зверніть увагу на колір полуниці. Він повинен бути темно-червоним і рівномірним. Якщо ж ягода яскраво-червоного відтінку і з "глянцевим" блиском, значить вона росла "на хімії". Також варто понюхати полуницю. Свіжа ягода, яка росла на грядці, буде мати приємний аромат. Не соромтеся помацати товар. Натуральна і достигла полуниця буде в міру твердою, а її зернятка трішки виступатимуть. Не можна купувати ягоду з чорними цятками - такі плями свідчать про те, що її обробляли селітрою.
Крім того, варто придивитися до хвостика полуниці — він допоможе визначити її свіжість. Якщо листочок зелений і м'ясистий – значить ягоду нещодавно зібрали з грядки і її можна вживати. А ось пожухлі хвостики вказують на те, що вона несвіжа.
При виборі полуниці також зверніть увагу на її розмір. Великий плід не завжди свідчить про те, що ягода дозріла і дуже смачна. В більшості випадків, якраз навпаки. Надайте перевагу полуниці середнього розміру, або дрібним плодам. Але важливо пам'ятати, що ця ягода буває різних сортів і у кожного з них свій, притаманний йому, розмір.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як схуднути за допомогою полуниці.
Новини