Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як приготувати смачну шаурму в домашніх умовах: рецепт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати смачну шаурму в домашніх умовах: рецепт

Як приготувати шаурму вдома - покроковий рецепт

29 січня 2022, 22:00 comments1412
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шаурма — популярна, смачна і дуже ситна страва. Оскільки шаурма є класичною вуличною їжею, на сьогоднішній день її можна придбати чи не на кожному кроці. Проте її якість часто викликає сумніви. Тому багато хто воліє готувати її вдома самостійно. Журналісти порталу "Коментарі" розкажуть читачам, як приготувати найсмачнішу шаурму в домашніх умовах.

Як приготувати смачну шаурму в домашніх умовах: рецепт

Домашній рецепт шаурми

Цей рецепт шаурми розрахований на вісім порцій. Неймовірний смак готової шаурми змусить вас знову і знову повертатися до приготування страви саме за цим рецептом.

Інгредієнти:

• Куряче філе – 700-800г;

• Сир Чеддер – 8 пластинок;

• Помідори – 2-3 шт. (Великих);

• Білокачанна або молода капуста;

• Огірок – 1шт;

• Лаваш – 4 великих або 8 штук маленьких;

• Кетчуп;

• Спеції: італійські трави, каррі, паприка;

• Сіль за смаком.

Для соусу:

• Майонез – 300 г (середньої жирності);

• Часник – 1 зубчик;

• Спеції: італійські трави, каррі, паприка.

Покроковий спосіб приготування:

1. Для початку слід підготувати куряче філе. Його слід розрізати на дрібні кубики.

2. До м'яса додати італійські трави, сіль, каррі та паприку, потім ретельно перемішати.

2. Далі м'ясо потрібно обсмажити на невеликому вогні до готовності;

3. Білокачанну або молоду капусту промити і тонко нарізати;

4. Помідор нарізати півкільцями (серединку краще прибрати);

5. Огірок нарізати кружальцями, а потім нарізати їх соломкою;

6. Лаваш розрізати на дві частини (якщо великий лаваш);

7. Для соусу потрібно змішати майонез зі спеціями та додати подрібнений зубчик часнику.

Після того, як всі інгредієнти для шаурми підготовлені, приступаємо до збирання:

1. Нижню частину лаваша змащуємо соусом;

2. Викладаємо на соус капусту;

3. На капусту викладаємо огірки;

4. Далі йде шар обсмаженого курячого філе;

5. Потім зверху філе поливаємо кетчупом та додаємо трохи майонезного соусу;

6. Зверху викладаємо шар помідорів;

7. Потім беремо пластинку сиру Чеддер і розділяємо її на дві частини, після чого кладемо їх поверх помідорів;

8. Згортаємо шаурму;

9. Підсмажити до утворення скоринки на сковороді (без додавання олії).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що експерти розповіли, які продукти потрібно включити до ранкового прийому їжі, щоб знизити рівень "шкідливого" холестерину в крові.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що експерти назвали найнебезпечніші місця на кухні, на які при збиранні потрібно звертати особливу увагу, тому що вони є "місцями збирання бактерій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини