Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно розвантажити організм після свят: 4 дієві поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно розвантажити організм після свят: 4 дієві поради

Даємо головні правила, як відновитись після свят

9 січня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Розвантаження організму після свят з калорійними салатиками, нічним переїданням та алкоголем — найкраще, що можна придумати собі для відновлення балансу та підтримання здоров'я. 

Як правильно розвантажити організм після свят: 4 дієві поради

"Коментарі" зібрали кілька порад щодо розвантаження організму після свят та зменшення ваги шляхом здорового харчування.


Порада перша: пийте більше простої води

Підтримуйте гідрацію організму, вживаючи достатню кількість води. Це допоможе вивести токсини та сприятиме нормалізації обміну речовин. Об'єм необхідної рідини розраховується за такою формулою: 30 мл на кожен 1 кг ваги, додавши до цього ще 500 мл. До води можна додати лимонний сік, імбир або журавлину, уникаючи при цьому додавання цукру. Це сприятиме активізації роботи травної системи та очищенню організму. Рекомендована температура води — кімнатна.


Порада друга: їжте більше фруктів, овочів

та легкі страви

Збільште споживання свіжих фруктів та овочів, які багаті волокнами, вітамінами та мінералами. Вони допоможуть наситити організм, зменшать бажання їсти великі порції шкідливої їжі. Включіть в раціон легкі джерела білка, такі як курятина без шкіри, риба, яйця або тофу. Білок сприяє відновленню м'язів та збереженню маси тіла, а також "плавить" жирові відкладення.

Із вуглеводів надавайте перевагу складним, наприклад, крупи, цільнозерновий хліб, хлібці, замість простих цукрів та білого хліба. Це допоможе уникнути стрімких коливань рівня цукру в крові та зменшить вагу. Спробуйте уникати жирної їжі, солодощів та надто соленої. Оброблені продукти часто містять порожні калорії та можуть сприяти збільшенню ваги.

Після свят рекомендується відмовитися від салатів з майонезом, смажених, гострих, солоних та калорійних страв. Важливо споживати їжу невеликими порціями 5-6 разів на день, не пропускаючи сніданок, який повинен включати клітковину та легку білкову їжу. На обід можна вживати легкі супи, гречану кашу, різні салати, рибу, нежирне м'ясо, житній хліб із висівками. Рекомендується тимчасово відмовитися від важкої та жирної їжі, виключити з раціону жирне м'ясо і крохмалисті крупи (рис, кукурудзу, манку, пшоно).

Вечерю слід приймати не пізніше, ніж за 3 години до сну, яка повинна бути легкою і зазвичай складатися з овочів (сирих або тушкованих). Рослинні олії можуть ефективно допомогти при наслідках переїдання. До салатів можна додавати кілька чайних ложок олії, особливо корисні будуть олії з насіння льону та розторопші, які сприяють очищенню організму від шлаків, нормалізують роботу кишечника та містять корисні речовини. Особливо виділяється олія з насіння льону, яка є лідером серед рослинних олій за вмістом омега-3 і омега-6 поліненасичених жирних кислот, сприяючи нормалізації функції печінки, допомагаючи при колітах, гастритах та сприяючи втраті ваги. 

Їжте невеликими порціями протягом дня, щоб підтримувати стабільний рівень енергії та підтримувати обмін речовин. Не робіть великих перерв між прийомамі їжі. Їжте по трохи, але часто.


Порада третя: додайте спорт

Обов'язково відновіть спорт, навіть якщо раніше ви ним майже не займалися. Фізична активність – не тільки гарантія привабливої фігури, але й ключ до відмінного самопочуття та покращення стану здоров'я. Підняти настрій і отримати заряд бадьорості можна завдяки пішим прогулянкам (не менше 10 000 кроків на день), катанню на ковзанах, плаванню в басейні, заняттям фітнесом, танцями та іншим фізичним вправам. Вибирайте те, що вам до вподоби. 

Займайтеся регулярною фізичною активністю, яка підвищує обмін речовин та сприяє схудненню. Більше ходіть, рухайтесь. 


Порада четверта: повертайтеся до робочого ритму

Незалежно від того, як ви провели новорічні канікули, робота все одно чекає. Щоб повернутися до професійних обов'язків без стресу, не обов'язково різко занурюватися у виконання завдань – виходьте на робочий ритм плавно. В перший день після Нового року подаруйте собі невеличкі радощі – купіть нову канцелярію, улюблений чай або чашку. Спробуйте уникнути зайвого перебування на роботі. Пам'ятайте, що той, хто добре відпочиває, добре працює. Так що навіть після відпустки не забувайте про відпочинок. Влаштовуйте прогулянки, зустрічі з друзями, відвідування сауни або кінотеатру. Життя повинно приносити задоволення завжди, а не лише під час свят!

Ці поради — дуже м'який спосіб відновитись трохи після свят без екстремальних та радикальних дій. Ваше самопочуття швидко покращиться, і життя повернеться до звичайних ритмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини