Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як перевірити якість продуктів: працюючих 5 прийомів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перевірити якість продуктів: працюючих 5 прийомів

Експерти порекомендували кілька способів, за допомогою яких можна перевірити якість продуктів

26 жовтня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Наше здоров'я багато в чому залежить від харчування, тому продукти мають бути натуральними та якісними. Але як їх перевірити?

Як перевірити якість продуктів: працюючих 5 прийомів

Як перевірити якість продуктів (фото з відкритих джерел)

Запах риби

Перевірити якість риби можна насамперед по її запаху. Він повинен передавати аромат моря чи йоду. А ще подивіться на очі, якщо зіниці риби опуклі та прозорі, отже вона свіжа.

М'ясо без вм'ятин

Найкраще купувати м'ясо у перевірених фермерів чи постачальників, але якщо таких немає, спробуйте визначити свіжість м'яса самостійно. Для цього потрібно натиснути на шматок пальцем і якщо воно свіже, то ямка, яка утворилася на ньому, швидко відновиться. Якщо ви купуєте м'ясо у вакуумній упаковці, то перевірте, що в ній немає рідини, крові та слизу.

Масло

Недобросовісні виробники можуть видавати спред або маргарин за вершкове масло, а вони набагато дешевші. Перевірити продукт у магазині не вийде, а вдома візьміть шматочок масла, залийте окропом. Якщо продукт якісний – він моментально розтане, а маргарин розпадеться на шматочки.

Пружне м'ясо птиці

Перед покупкою подивіться шматочок курячого м'яса, натисніть на нього пальцем. Він має бути пружним. Мало того, на птиці не повинно бути надто багато білих прожилок, бо це означає, що курку годували гормональними препаратами.

Заморожені овочі без криги

Навіть такі продукти слід купувати з обережністю. Зверніть увагу на зовнішній вигляд заморожених овочів, на них має бути легкий іній. Якщо ж на продуктах багато льоду, значить вони зберігаються за неправильних умов.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як самостійно перевірити якість води.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини