Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
На сьогодні купити в магазині якісне, чисте куряче м'ясо, яке не напхане гормонами росту, антибіотиками та іншими добавками, практично неможливо. Що ж робити? Чи можливо позбутися від шкідливих речовин в м'ясі самостійно?
як очистити м'ясо від антибіотиків (фото з відкритих джерел)
Фахівці кажуть, що не можна розпізнати за зовнішнім виглядом, чи містить м'ясо курки гормони й антибіотики, тому є кілька способів, які допомагають очистити його від шкідливих речовин. Так, на 100% позбутися від добавок не вийти, але більшу частину прибрати все ж можна.
Спосіб № 1
Залийте магазинну курку водою і відваріть, але перший бульйон використовувати не можна. При першому відварювання з м'яса йде близько 80% шкідливих речовин. Дістаньте тушку з води, ретельно промийте, покладіть в чисту каструлю, додайте води й знову проваріть. Це проста дія допоможе позбавити м'ясо від різних добавок.
Спосіб № 2
Якщо ж ви хочете запекти курку, тоді спочатку виріжте всі нутрощі, бо в них накопичуються токсини, а потім ретельно промийте тушку. Бажано видалити й шкірку, адже в ній також накопичуються гормони росту та антибіотики. Спочатку 10-15 хвилин проваріть курку, злийте бульйон, а потім відправте м'ясо в духовку.
Спосіб № 3
Найкращий варіант, який допоможе прибрати всі шкідливі сполуки — замаринувати курку. М'ясо очистьте, промийте, покладіть в каструлю, додавши в неї 2 ст. л. солі та лимонного соку й 1 л води. Нехай в цьому розчині тушка побуде години 2-3. Злийте воду, можна ще раз промаринувати в аналогічному розчині та потім приступати до готування.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку частину курки ні в якому разі не можна їсти.
Новини