Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як очистити куряче м'ясо від гормонів та антибіотиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Як очистити куряче м'ясо від гормонів та антибіотиків

В магазинному курячому м'ясі можуть міститися шкідливі речовини

12 січня 2021, 10:40 comments3729
Поділіться публікацією:

На сьогодні купити в магазині якісне, чисте куряче м'ясо, яке не напхане гормонами росту, антибіотиками та іншими добавками, практично неможливо. Що ж робити? Чи можливо позбутися від шкідливих речовин в м'ясі самостійно?

Як очистити куряче м'ясо від гормонів та антибіотиків

як очистити м'ясо від антибіотиків (фото з відкритих джерел)

Фахівці кажуть, що не можна розпізнати за зовнішнім виглядом, чи містить м'ясо курки гормони й антибіотики, тому є кілька способів, які допомагають очистити його від шкідливих речовин. Так, на 100% позбутися від добавок не вийти, але більшу частину прибрати все ж можна.

Спосіб № 1

Залийте магазинну курку водою і відваріть, але перший бульйон використовувати не можна. При першому відварювання з м'яса йде близько 80% шкідливих речовин. Дістаньте тушку з води, ретельно промийте, покладіть в чисту каструлю, додайте води й знову проваріть. Це проста дія допоможе позбавити м'ясо від різних добавок.

Спосіб № 2

Якщо ж ви хочете запекти курку, тоді спочатку виріжте всі нутрощі, бо в них накопичуються токсини, а потім ретельно промийте тушку. Бажано видалити й шкірку, адже в ній також накопичуються гормони росту та антибіотики. Спочатку 10-15 хвилин проваріть курку, злийте бульйон, а потім відправте м'ясо в духовку.

Спосіб № 3

Найкращий варіант, який допоможе прибрати всі шкідливі сполуки — замаринувати курку. М'ясо очистьте, промийте, покладіть в каструлю, додавши в неї 2 ст. л. солі та лимонного соку й 1 л води. Нехай в цьому розчині тушка побуде години 2-3. Злийте воду, можна ще раз промаринувати в аналогічному розчині та потім приступати до готування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку частину курки ні в якому разі не можна їсти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини