Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вживати алкоголь необхідно для здоров’я: чому вчені раптом змінили свою точку зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Вживати алкоголь необхідно для здоров’я: чому вчені раптом змінили свою точку зору

Приємна новина для любителів перехилити чарку: пити не тільки можна, але й потрібно. Звісно, почуття міри ніхто не відміняв

16 липня 2023, 00:05 comments8540
Поділіться публікацією:

Вживати алкоголь необхідно для здоров’я: чому вчені раптом змінили свою точку зору

Алкоголь в мікродозах лікує від стресу (фото з відкритих джерел)

Нового статусу напої для дорослих здобули завдяки кардіологам. Лікарі дійшли висновку, що алкоголь корисний для серцево-судинної системи. "Коментарі" розібралися в деталях цього відкриття.

 Вчені Дослідницького центру візуалізації серцево-судинної системи Массачусетської лікарні проаналізували знімки мозку 1000 осіб і зробили цікаве відкриття: у людей, які вживають алкоголь у невеликих дозах, активність мигдалеподібного тіла знижується. Це саме та частина мозку, яка відповідає за формування сильних емоцій, зокрема – страху. Простими словами, алкоголь знижує рівень стресу.

 Подальші дослідження показали, що рівень серцево-судинних захворювань у таких людей знижується на 22%.

 Ще позитивніше помірні дози алкоголю впливали на осіб, які постійно відчувають тривожність. У них частота серцево-судинних захворювань знижувалась аж на 40% у порівнянні з тими, хто алкоголю не вживає.

Про користь незначних доз алкоголю повідомляють і вчені з Університетського колледжа Лондона. Вони проаналізували дані людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, за двадцять років. І дійшли висновку, що мінімальний ризик стенокардії, інсульту, повторного серцевого нападу, ранньої смерті спостерігається й тих, хто вживав щодня 6 грамів алкоголю. У тих, хто випивав 15 грамів (це приблизно півкелиха вина), ризик буть трохи більший, але однак не йшов ні в яке порівняння з тими, хто не пив взагалі.

У тих, хто випивав щодня пів пляшки вина (або пляшку пива), мигдалеподібне тіло мозку ставало більш активним. А отже, не захищало від стресу, а провокувало його. Відповідно, навантажувало серце з усіма можливими наслідками.

Вчені з Вашингтонського університету вирахували "лікувальну" дозу алкогольних напоїв: не більше 105 грамів на добу. І нагадують усім, що  вживання міцних напоїв збільшую ризик інших захворювань, зокрема цирозу печінки та раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини