Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Мікрохвильова піч — це один із найшвидших і найзручніших способів розігрівання та приготування їжі, який працює завдяки неіонізувальному електромагнітному випромінюванню. Це випромінювання змушує молекули води в продуктах коливатись, утворюючи тепло, яке й готує страву зсередини. Як зазначають вчені, попри поширені міфи, мікрохвильовки не роблять їжу "радіоактивною" та не знищують усі корисні речовини.
Фото: з відкритих джерел
За даними ресурсу Verywell Health, ключовий елемент приладу — магнетрон — перетворює електроенергію в мікрохвилі, що найактивніше взаємодіють з водою в продуктах. Тому їжа з високим вмістом вологи, наприклад супи або овочі, нагрівається значно швидше. При цьому волога перетворюється на пару, що може впливати на консистенцію: овочі стають м’якшими, а сухі страви — пересушеними, якщо їх перегріти.
Експерти наголошують, що розігрів у мікрохвильовій печі не є повністю рівномірним: тепло передається від зовнішніх шарів до внутрішніх. Саме тому великі порції м’яса чи інші щільні продукти можуть потребувати перемішування або перевірки температури під час готування
Цікаво, що наукові дослідження доводять: порівняно з варінням або смаженням, мікрохвильовий спосіб краще зберігає вітамін C та інші водорозчинні мікроелементи. Причина — у коротшому часі готування та нижчих температурах. У деяких випадках навіть зростає концентрація корисних речовин, наприклад антиоксидантів або резистентного крохмалю, який позитивно впливає на роботу кишківника.
"Коментарі" вже писали, що якщо вам знайомі пекучі напади мігрені, які не зникають навіть після знеболювального, можливо, варто звернути увагу на незвичний варіант полегшення — комбінацію картоплі фрі та Coca-Cola з McDonald’s.