Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки

Листя у ідеального ананаса повинні бути темно-зеленого кольору, щільними, пружними

27 липня 2021, 11:47
Поділіться публікацією:

Ще не так давно добути і принести в будинок екзотичний фрукт могли дозволити собі лише найбагатші представники суспільства, але і їм це не завжди вдавалося. Зараз же прилавки заповнені плодами різних тропічних рослин, в тому числі і ананасами, але купити його все одно не так-то просто. Однак причина вже інша: насправді, вибрати серед десятків ананасів той самий, стиглий, солодкий, соковитий фрукт без дотримання певних правил буває дуже складно. У цій статті ми розповімо, як вибрати стиглий ананас.

Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки

Якщо ви бачите на прилавку ананас з видаленим листям, утримайтеся від покупки. Фото: unsplash

Крок 1

Оскільки вибір ананаса — етап відповідальний і складний, важливо знати тонкощі, які підкажуть, як визначити зіпсований ананас і відразу відмести таким чином зіпсований плід. Так ось, якщо ананас великий за розміром, але важить мало, він висох. Якщо на фрукті з'явилися вологі плями, лусочки покриті нальотом — такий фрукт вже переспів і на субстраті з цукрів і волокон активно розмножуються бактерії, які потрапили всередину через щілини між лусочками. Якщо ананас погано пахне, купувати його також ідея не з кращих.

Крок 2

Для того, щоб обраний з варіантів, що залишилися ананас порадував вас солодкістю і великою кількістю соку, потрібно вибрати стиглий плід. Однак зробити це досить складно, тому що шкірка у нього товста і зрозуміти, наскільки фрукт готовий до вживання просто так не вийде. Для того, щоб визначити стиглість фрукта, потрібно звернути увагу на:

листя;

шкірку;

запах.

Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки - фото 2

Почнемо зверху: листя у ідеального ананаса повинні бути темно-зеленого кольору, щільними, пружними, з глянцевою поверхнею і без пошкоджень. На кінчиках або крайніх маленьких листочках може мати місце легка жовтизна. Також якщо султан (пучок листя) можна трохи прокрутити, ананас хороший, але якщо вам вдалося витягнути верхівку, ананас, на жаль, переспів.

Ще один важливий момент: якщо ви бачите на прилавку ананас з видаленим листям, утримайтеся від покупки. По-перше, таке "маскування" свідчить про хвороби фрукта або його невідповідну для вживання кондицію. А по-друге, через місце зрізу в ананас можуть проникнути бактерії, яким буде вельми комфортно розмножуватися в вуглеводної середовищі фрукта.

Що стосується шкірки, покрив ананаса повинен бути глянцевим, в золотисто-коричневих відтінках, цільним, не вкритих тріщинами, на ньому не візуалізуються вологі плями. Ще варто уважно придивитися до лусочки: вони повинні бути плоскими, оскільки опуклі зустрічаються тільки у зелених плодів. У нормі на лусочках ананаса також зустрічаються чорні точки по центру, їх кінчики повинні бути сухими, а в отворах повинна виднітися жовта м'якота.

Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки - фото 3

Крім того, стиглий ананас повинен пахнути тонко і свіжо, виділяти хороший аромат, але ні в якому разі не сильно. Якщо ви чуєте ананасовий запах на відстані, цей фрукт перезрілий і є його точно не варто. Також це стосується і запаху спирту від ананаса: його в плоді ідеальної кондиції бути не повинно.

Пам'ятайте про те, що якщо ананас зелений, він не має запаху, а його листя не прокручуються. Такий плід також могли зірвати незрілим і якийсь час зберігати на складі, але потрібної зрілості він так і не досяг, а значить, його смак безнадійно зіпсований.

Багато хто помилково вважає, покупка зеленого ананаса з метою дати йому дозріти будинку — хороший варіант. Але, як правило, смак у таких фруктів далекий від того, щоб дарувати райську насолоду, тому таку пораду краще проігнорувати

Крок 3

Перед походом в магазин потрібно запам'ятати ще одне правило: якщо ви хочете купити смачний ананас, він повинен бути пружним. По суті своїй, ананас — це волокна і сік, але волокна їсти несмачно, а значить, потрібно вибирати такий фрукт, в якому буде багато рідини (ось цим, власне, і пояснюється потрібна пружність). Так ось, всі ж знають, як правильно вибирати кавун? Цей же принцип поширюється і на ананаси: якщо ви взяли плід в руки і постукали по ньому, а звук вийшов глухим і тихим, ви не помилилися, ананас дійсно хороший.

Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки - фото 4

Також пружність, а значить, і стиглість плоду легко перевірити, натиснувши на шкірку пальцем. У ідеального кандидата на роль стиглого ананаса вона пружна, не м'яка, не провалюється. Однак якщо при натисканні на покрив плода у вас виникло відчуття, що він "дубовий", від покупки цього примірника варто відмовитися: він зелений або дозрілий вже на прилавку, а значить, смак його залишає бажати кращого і для вживання в сирому вигляді він не підійде .

Вибираємо соковитий і смачний ананас. Три кроки - фото 5


У загальному і цілому, ідея знайти відповідь на питання "Як вибрати ананас в магазині?" хоч і звучить утопічно, але реалізувати її цілком можливо, якщо запам'ятати тонкощі вибору, описані вище. А якщо врахувати божественний смак і корисні властивості цього фрукта, стимул поборотися за стиглий плід все ж досить великий. Саме тому не варто упускати можливість насолодитися соковитим, ароматним ананасом і відчути смак перемоги, вибравши його самостійно.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини