Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вибір сніданку: чотири продукти, які слід обходити
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибір сніданку: чотири продукти, які слід обходити

Експерти розповіли про шкідливі продукти для сніданку, що можуть вплинути на здоров’я кишківника

5 вересня 2024, 18:32
Поділіться публікацією:

Найважливіший прийом їжі, сніданок, відомий своєю здатністю задавати тон на весь день, може виявитися не таким корисним, як ви думаєте. За даними дієтологів і тренерів, деякі звичайні продукти для ранкового столу можуть негативно впливати на здоров'я кишківника і сприяти збільшенню талії.

Вибір сніданку: чотири продукти, які слід обходити

Чотири продукти для сніданку, які можуть призвести до проблем із травленням

Експерти, серед яких дієтолог Крутіка Нанаваті та тренерка Аланна Кейт Деррік, попереджають про чотири звичайні продукти, які можуть завдавати шкоди вашому здоров'ю. Зокрема, варто бути обережними з йогуртами з високим вмістом цукру, зерновими зі штучними підсолоджувачами, комерційними гранолами та смузі, які можуть викликати здуття живота та інші травні незручності.

Йогурти з великою кількістю цукру часто містять більше рекомендованої добової норми цукру, що сприяє росту шкідливих бактерій у кишківнику, викликаючи запалення та здуття. Штучні підсолоджувачі, що їх часто додають, можуть порушувати баланс мікробіому та сприяти набору ваги.

Зернові культури зі штучними підсолоджувачами знижують ефективність природної регуляції апетиту та збільшують ризик набору зайвих калорій. Цукрові спирти, що часто використовуються в таких продуктах, можуть викликати травні розлади, включаючи здуття живота та діарею.

Гранола, яка має репутацію здорового сніданку, може також бути шкідливою через високий вміст доданого цукру та нездорових жирів, що порушують нормальну роботу травної системи.

Смузі та соки, багаті на цукор і бідні на клітковину, можуть викликати стрибки рівня цукру в крові, спричиняючи травні неприємності та відчуття втоми. Велика кількість зелені у смузі може також спричинити здуття живота та газоутворення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини