Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вечірнє табу: які продукти не можна їсти на вечерю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вечірнє табу: які продукти не можна їсти на вечерю

Дієтолог Ганна Гогольова перерахувала продукти, які небажано вживати на вечерю та розповіла чому

22 листопада 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Вечеря – важливий прийом їжі, такий же як сніданок та обід, але у вечірній час варто обмежити вживання занадто жирної та "важкої" їжі. На своїй сторінці в Instagram дієтолог Анна Гоголєва розповіла, які продукти не варто вживати.

Вечірнє табу: які продукти не можна їсти на вечерю

Що не можна їсти на вечерю (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що потрібно відмовитися від їжі з високим глікемічним індексом – фруктів, солодощів, кисломолочних та молочних продуктів, а також випічки та інших "швидких" вуглеводів. Вони навантажують підшлункову залозу та запускають механізми глікації в організмі, запальні процеси, інсулінрезистентність, діабет, артроз, проблеми зі шкірою, знижуючи засвоюваність корисних речовин та вітамінів.

Також не варто перед сном вживати м'ясо, особливо важкі волокнисті види (яловичину, телятину). Ці продукти викликають найдовше гниття і бродіння в кишківнику, роздратування та проблеми з нирками та печінкою.

У "стоп-лист" також включені швидкі вуглеводи та злакові каші. Так, навіть найлегші, на перший погляд, каші при розщепленні утворюють велику кількість цукру. Тому, якщо ви хочете включити вуглеводи до свого раціону, то вибирайте беглютенову: гречку, пшоно, кіноа, амарант та інші.

Не варто на вечерю вживати й рослинні продукти (солодкий червоний перець, яблуко), тому що вони викликають бродіння. А також солодкі коренеплоди (морква, горошок, буряк) — вони викликають реакцію у відповідь підшлункової залози, створюючи додаткове навантаження.

Вечірнє табу: які продукти не можна їсти на вечерю - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей у гонитві за гарною фігурою починають обмежувати себе у харчуванні, зокрема відмовляються від вечері. Але чи справді це допомагає схуднути?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини