Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені знайшли ще одну корисну властивість яблук
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли ще одну корисну властивість яблук

Яблуко - цінне джерело вітамінів і корисних речовин

27 лютого 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

Всі знають, що раціон необхідно збагачувати фруктами, тому що вони насичують організм вітамінами та мікроелементами. При чому, особливу увагу варто приділити яблукам. Вчені з'ясували, що цей фрукт позитивно впливає на мозкову активність і здатний запобігти розвитку хвороби Альцгеймера.

Вчені знайшли ще одну корисну властивість яблук

чим корисні яблука (фото з відкритих джерел)

Фахівці з'ясували, що в складі яблук є сполуки, які можуть зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера — тип деменції, при якому головний мозок перестає виконувати свої функції належним чином.

За допомогою експерименту на лабораторних гризунах вчені довели, що кверцетин, який міститься в шкірці яблук і дігідроксібензойна кислота (DHBA) допомагають підтримувати нейрогенез — процес утворення нервових клітин.

При цьому, яблучний сік не володіє такою позитивною властивістю. Щоб збагатити організм цими цінними сполуками, фрукт необхідно вживати свіжим.

Також експерти підкреслили, що регулярне вживання яблук позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Цей фрукт здатний знизити артеріальний тиск, а також рівень "поганого" холестерину в організмі.

Також яблука, завдяки клітковині, покращують травлення, зміцнюють імунну систему, а ще за допомогою антиоксидантних речовин захищають організм від серйозних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що яблука необхідно вживати разом зі шкіркою, тоді вони принесуть здоров'ю максимальну користь. Не варто переживати, якщо шкірка яблука натерта воском — його використовують для кращого збереження плодів і більш привабливого вигляду, але він не шкідливий для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини