Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені знайшли ключ до безпечного зниження ваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли ключ до безпечного зниження ваги

Вчені з Китаю розповіли, що у боротьбі із зайвою вагою допомагає целастрол - рослинна речовина

22 квітня 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

Багато людей активно борються із зайвою вагою, використовуючи жорсткі дієти та інтенсивні тренування. Експерти з Медичного інституту Сяменьского університету запропонували новий, більш безпечний спосіб боротьби із зайвими кілограмами.

Вчені знайшли ключ до безпечного зниження ваги

Як знизити вагу (фото з відкритих джерел)

Вчені розповіли, що більшість людей не вміє тримати під контролем свій апетит, тому що у них в організмі перестає вироблятися лептин — гормон жирової тканини, який регулює енергетичний обмін і масу тіла. Завдяки йому настає відчуття ситості.

Дослідникам вдалося знайти речовину — целастрол, яка дозволяє прискорювати клітинний метаболізм і ефективно боротися з ожирінням. Її виділили з рослини Трикрильник Вільфорда, в подальшому перевіривши її дію на лабораторних гризунах.

Експерти давали мишам целастрол і помітили, що протягом тижня вони з'їдали значно менше їжі, ніж до цього, і втратили 10% ваги.

Виявилося, що це рослинне з'єднання допомагає активувати в головному мозку певні центри, які відіграють важливу роль у процесі контролю ваги. Це з'єднання відновлювало чутливість лептину й посилювало відчуття ситості.

Поки дослідники не знають, наскільки ефективним буде вплив целастролу на людей. Однак вони стверджують, що лептин, який виробляється людьми й мишами, практично ідентичний, тому у речовини є великий потенціал.

Нагадаємо, вчені зі Швеції з'ясували, що холодний чай набагато ефективніше допомагає спалювати калорії і сприяє схудненню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що деякі спеції ефективно прискорюють обмін речовин і допомагають контролювати апетит. Що це за приправи, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ген

23 квітня 2021, 10:01

Эта новость была новостью еще 2017году http://russian.news.cn/2017-04/09/c_136194263.htm


Новини