Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Яйця — один з найпоширеніших харчових продуктів. У ньому міститься багато цінних речовин і вітамінів, але зловживати ним не варто. Американські вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, скільки яєць можна вживати на тиждень без шкоди для здоров'я. Про це повідомляє видання Sciencedaily.
Відомо, що яєчний жовток містить холестерин (близько 186 мг), тому кожен день їсти яйця не рекомендується, тому що це загрожує серцево-судинними захворюваннями. Результати дослідження, в якому взяли участь 30 тисяч осіб, показали, що вживання 3-4 і більше яєць на тиждень може нашкодити здоров'ю (підвищується ризик серцевих проблем на 6%), тому кількість бажано знизити до 2-3 штук. Такими висновками поділилася співавтор дослідження, доцент кафедри профілактичної медицини Медичної школи Файнберга Північно-Західного університету Норріна Аллен.
Пам'ятайте, що раціон харчування повинен бути максимально різноманітним, корисним і поживним, тоді організм буде правильно функціонувати та отримувати тільки корисні мікроелементи.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисні перепелині яйця.
Новини